Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 5. szám
Hírek

Semmelweis napi ünnepség Szentgotthárdon

Semmelweis napi ünnepség Szentgotthárdon
2022. június 29. szerda, 10:26

 

Szentgotthárdon tegnap délután ünnepelték a Semmelweis napot, amelynek keretében kitüntetések átadására is sor került. Szentgotthárd Egészségügyéért és Szociális Ellátásáért Díjat kapott Dr. Tőkés Emma és Huszárné Majczán Ildikó, Fábián Bélánét, a Városi Gondozási Központ nyugdíjba vonuló vezetőjét pedig 40 éves jubileuma alkalmából köszöntötték.

 

 

A Himnuszt követően Librecz Lénárd, a Szent Gotthárd Gimnázium tanulója Márai Sándor: Ajándék c. versével vette kezdetét az ünnepi rendezvény. A jelenlévőket Labritz Béla, Szentgotthárd város alpolgármestere köszöntötte, aki beszédében elmondta, a fenntartó lehetőségeihez mérten mindent megtesz az ellátás kellő infrastruktúrájának megteremtéséhez, de nem működhetne jól a rendszer az ünnepség főszereplői nélkül, akik a motorját jelentik mindennek.

Lang Márk Karinthy Frigyes Utazás a Koponyám körül c. regényéből olvasott fel egy részletet, majd Labritz Béla alpolgármester átadta az idei évi Szentgotthárd Egészségügyéért és Szociális Ellátásáért Díjakat.

Szentgotthárd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 114/2022. számú határozata értelmében Dr. Tőkés Emma részére Szentgotthárd város egészségügyi ellátása terén, különösképpen a gyermekellátásban végzett több évtizedes lelkiismeretes és kiemelkedő szakmai munkája megbecsülése és elismerése jeléül Szentgotthárd Egészségügyéért és Szociális Ellátásáért Díjat adományozott.

Dr. Tőkés Emma 1949. május 30-án született Aranyosegerbegyen. Középiskolai és egyetemi tanulmányait Kolozsvárott végezte, ahol 1974-ben általános orvosi diplomát szerzett. Szentgotthárdon 1989-től látja el a város egyik legnagyobb gyermekorvosi körzetének teendőit, gondoskodik a körzetéhez tartozó csecsemők, gyermekek orvosi ellátásáról egészen 19. életévük betöltéséig. Csecsemő-gyermekgyógyászat szakképesítését 1996-ban szerezte Budapesten, majd a következő évben újabb szakvizsgát tett iskolaegészségtan- és ifjúságvédelmi területen.

Gyógyító munkáját lelkiismeretesen, nagy szaktudással, kollégái számára is példa értékűen végzi, munkabírása kivételes. Elhivatottságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy jól megérdemelt nyugdíjas éveiben is aktívan, teljes odaadással dolgozik. Évtizedek óta szívvel-lélekkel felügyeli a csecsemők, kisgyermekek, óvodások és iskolások egészségét. Az oktatási és nevelési intézmények dolgozói és a szülők is számíthatnak segítő szavaira, szakmai útmutatásaira, tanácsaira. Munkáját mindenekelőtt példamutató kedvességgel és nagyfokú szakmai tudással látja el, türelemmel és pozitív kisugárzással fordul a gyermekek és szüleik felé. Kiváló kolléga, mindenki számíthat rá, a védőnőkkel kialakított jó munkakapcsolat hatékonyabbá és gördülékenyebbé teszi a kisgyermekek ellátását. A járványhelyzet alatt is példásan végezte feladatait.

Lelkiismeretes, a gyermekek érdekeit szem előtt tartó, önzetlen és szeretettel teli több évtizedes munkájának méltó elismerése e díj.

Szentgotthárd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 114/2022. számú határozata értelmében Huszárné Majczán Ildikó részére Szentgotthárd város szociális ellátásának terén, különösképpen a kisgyermekgondozás területén végzett több évtizedes lelkiismeretes és kiemelkedő szakmai munkája megbecsülése és elismerése jeléül Szentgotthárd Egészségügyéért és Szociális Ellátásáért Díjat adományozott.

Huszárné Majczán Ildikó 30 éve kötelezte el magát a kisgyermekek gondozása, nevelése terén, s mind a mai napig egyazon munkahelyen, a szentgotthárdi bölcsődében folytatja e tevékenységet. Nehéz, felelősségteljes hivatást választott, melynek során pótolhatatlan szerepet tölt be a kisgyermekek szocializációjában. Munkáját töretlen lelkesedéssel, nagy szakmai elhivatottsággal, őszinte gyermekszeretettel, felelősségtudattal végzi. Tiszteli a gyermeki személyiséget, képes mindenkiben meglátni az értékeket. Tudatos, következetes nevelőként, gyermekközpontú szemléletével, biztos támasza a kisgyermekeknek, szüleiknek és munkatársainak is. A szakma iránti alázat és a kollégái iránti tisztelet mutatkozik meg minden cselekedetében. Kommunikációja mindig nyílt, hiteles, szakmai és közérthető. A három évtized alatt emberi, szakmai sokszínűségével meleg, engedékeny magatartásával formálja, óvja a gyermekeket. Kiváló együttműködési képességét, másokért való tenni akarását bizonyítja, hogy fiatal, pályakezdő kolléganők szakmai fejlődésén, közösségbe való beilleszkedésén is fáradozik. Többlettudását, szakmai tapasztalatát szívesen adja át nekik. Olyan kolléga, akire mindig önzetlenül lehet számítani a feladatok megvalósításában. Közösségi, alkotó, tevékenységre ösztönző ember, aki minden kollégája munkáját megbecsüli. Mindig szem előtt tartja a bölcsőde hírnevének megóvását. Soha nem hátrál meg a feladatoktól, a rendezvényeken mindig aktívan részt vesz. Szociális érzékenységéből adódóan hosszú évek óta a bölcsőde megbízott gyermekvédelmi felelőse. Több évtizedes, töretlen lendületű, elhivatott munkájának méltó elismerése e díj.

A Városi Gondozási Központ intézményvezetője, Fábián Béláné négy évtizedes munkaviszony után idén nyugdíjba vonul. E kerek jubileum alkalmából köszöntötték Andi nénit, megköszönték fáradhatatlan munkáját, együttműködését, segítőkész szakmai tevékenységét.

A program a Békefi Antal Népdalkör csodálatos előadásával, majd gratulációkkal, kötetlen beszélgetéssel zárult.

Fotó: Pap Eszter / Sztiphoto

 

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés