Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 2. szám
Hírek

Szakmai konzultáció az Országos Szlovén Önkormányzat szervezésében

Szakmai konzultáció az Országos Szlovén Önkormányzat szervezésében
2021. október 06. szerda, 11:40

2021. október hó 11. napján (hétfő) 11 órai kezdettel az Országos Szlovén Önkormányzat székházában (9985 Felsőszölnök, Templom út 8.) egy előzetes szakmai konzultációra kerül sor a Pénzügyminisztérium Területfejlesztési Tervezési Főosztály munkatársainak részvételével, amelyre várják a potenciális pályázókat is több témában!

Mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztésének támogatása a szlovén Rába-vidék területén
c. pályázati kiírás tervezete ELŐZETES TÁJÉKOZTATÁS!


A magyar Kormány kifejezve támogató szándékát a Magyarországon élő szlovén nemzetiség irányába, a szlovén Rába-vidékre vonatkozó térségfejlesztési program megvalósításának támogatásáról szóló a 1618/2019. (X. 28.) Korm. határozat elfogadásával, 2020-2023 között összesen 898 520 000 Ft hazai támogatási forrás megítéléséről döntött. A támogatási forrás felhasználását a Kormány részéről a Pénzügyminisztérium koordinálja, szoros együttműködésben az Országos Szlovén Önkormányzat képviselőivel.

A fejlesztési program célterülete, Vas megye Szentgotthárdi járásának 7 települése:
Alsószölnök, Apátistvánfalva, Felsőszölnök, Kétvölgy, Orfalu, Szakonyfalu és Szentgotthárd

Az előzetes egyeztetések eredményeként a program első, a „Mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztésének támogatása a szlovén Rába-vidék területén"c. pályázati kiírásának megjelenése várhatóan 2021. október végén tervezett. A 150 millió forint keretösszegű pályázati kiírás keretében a program célterületén székhellyel vagy telephellyel és legalább egy lezárt üzleti évvel rendelkező mikro-, kis- és közepes vállalkozások illetve egyéni vállalkozók kaphatnak majd támogatást az alábbi célokra:
Új eszközök, gépek beszerzése (beleértve az N jármű kategóriába tartozó, áruszállító gépkocsikat is), melyek a Pályázó vállalkozás tevékenységét indokolt módon segítik. A pályázat keretében legfeljebb 15 eszköz szerezhető be. (Az eszközök beszerzési árának egyenként meg kell haladnia a nettó 200 ezer forintot).

és/vagy

A Pályázó vállalkozás meglévő telephelyének fejlesztése, korszerűsítése beleértve a termelő és szolgáltató tevékenységekhez kapcsolódó új épület építését, meglévő épületek/felépítmények korszerűsítését, bemutatóterem kialakítását, iroda építését/fejlesztését, a szükséges épületgépészeti beruházások, épületenergetikai fejlesztések megvalósítását, amennyiben szükséges a közműhálózat kiépítését, korszerűsítése telekhatáron belül. A pályázati kiírás keretében támogatható lesz a telephely belső közlekedési felületeinek korszerűsítése, parkolók kialakítása.

A tervek szerint a pályázati kiírás keretében vissza nem térítendő költségvetési támogatást lehet majd igényelni minimum 1,5 - maximum 25,0 millió Ft értékben. Az adható támogatás maximális mértéke a tervezett beruházás elszámolható összköltségének legfeljebb 70%-a lehet.

A pályázatok benyújtására a meghirdetéstől számított 30 nap áll majd az érdeklődők rendelkezésére.

A pályázatok szakmai értékelését a pályázati kiírásban előre rögzített értékelési szempontok szerint a Pénzügyminisztérium végzi majd, a pályázati rendszer lebonyolításában az Országos Szlovén Önkormányzat működik közre. A támogatandó pályázatok kiválasztásánál elsősorban a fejlesztés indokoltsága, műszaki-költségvetési előkészítettsége és közhasznúsága lesz irányadó. A pályázati dokumentáció várhatóan a Pénzügyminisztérium (http://www.kormany.hu/penzugyminiszterium) és az Országos Szlovén Önkormányzat honlapjáról (https://slovenci.hu) lesz majd letölthető. A Pályázati Kiírással kapcsolatos előzetes kérdéseket a rabavidek.palyazat@pm.gov.hu címen tehetnek fel.

Sikeres felkészülést kíván:
az Országos Szlovén Önkormányzat

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés