Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 5. szám
Hírek

Szentgotthárdról rajtol a Tour de Hongrie

Szentgotthárdról rajtol a Tour de Hongrie
2023. február 28. kedd, 20:58

Ma délután ünnepélyes keretek között jelentették be a 44. Tour de Hongrie kerékpáros körverseny útvonalát. Május 10-én Szentgotthárdról rajtol a versenyen, amely idén Nyugat-Magyarországra koncentrál, a záró etapja pedig Budapesten lesz. Az útvonalbejelentő gálán Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere és dr. Kondora Bálint, Vas Vármegye Közgyűlésének alelnöke, illetve a Vas Vármegyei Turizmus Szövetség elnöke is tiszteletét tette.

 

Szentgotthárdi rajt, budapesti záróetap, 879 kilométer, 7554 méternyi szintemelkedés, három sprintszakasz és két új hegyi befutó vár a 44. Magyar Kerékpáros Körverseny mezőnyére 2023. májusában. A Tour de Hongrie útvonalát egy, az M4 Sport csatornáján élőben közvetített gálarendezvény keretei között mutatták be február 28-án a Budapest Music Centerben.

Az idei útvonal a szentgotthárdi körrel kezdődik, ezt követően Zalaegerszegről Keszthelyre teker a mezőny. A harmadik és negyedik szakasz a hegyimenőknek kedvez: a Kaposvár-Pécs, illetve a Martonvásár és Dobogókő közötti etap is több mint 2500 méternyi szintkülönbséget tartalmaz. A záró szakaszon a fennállása 150. évfordulóját ünneplő Budapesten tekernek a kerékpárosok 150 kilométert.

Huszár Gábor polgármester elmondta, egy kisváros számára hatalmas kihívás egy ilyen nagyszabású esemény részesének lenni. A terv az, hogy az érintett települések polgármestereivel egyeztetve, egymást erősítve a lehető legtöbbet hozzák ki a rendezvényből, amely egész Vas vármegye számára nagy jelentőségű.

A polgármester azt is hozzátette, hogy a Szentgotthárdi Sport és Turisztikai Nonprofit Kft. csapata nagy részt vállal majd az előkészületekben és a lebonyolításban, hiszen ez nagy feladat, egy ember nem tudná elvégezni. – Szerencsés vagyok, mert olyan emberek vesznek körül, akik szakmailag képzettek, számítok rájuk ebben a munkában is – mondta Huszár Gábor, majd arra is kitért, hogy százötven országban közvetítik majd a versenyt, az esemény több millió háztartásba jut el, így Szentgotthárd és egész Vas vármegye számára hihetetlen marketing erővel bír az esemény. A polgármester kiemelte, büszke, hogy Szentgotthárdra esett a választás, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy legjobb tudásuk szerint, a lehető legmagasabb színvonalon biztosítsák a helyszínt a május 10-én zajló eseménynek.

Dr. Kondora Bálint hangsúlyozta, a kerékpáros sportot világszerte tömegek követik nyomon a televízión, az internetes közvetítéseken keresztül. Ezáltal széles körben mutathatja meg magát a térség. Az útvonal mentén nagy számú nézőközönség gyűlik össze. A főbb helyekre pedig érdemes lesz a tájat, a térséget bemutató molinót elhelyezni, hiszen az ismétlések révén további milliókhoz juthat el a vasi turisztikai desztináció híre. Az Őrség egyébként is kedvelt helyszíne a kerékpározásnak.

A május 10. és 14. között rendezendő, immár a nemzetközi szövetség (UCI) ProSeries-sorozatába tartozó 44. magyar körversenyt a tervek szerint 22 csapat részvételével rendezik meg.

 

 

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal | Vas Népe | Tour de Hongrie
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés