Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 4. szám
Hírek

Szezonnyitás a Rábán

Szezonnyitás a Rábán
2024. április 17. szerda, 20:01

2024. május 1-én az Aktív Rába Szövetség a Kormorán Kenu Egyesülettel és az Őrségi Nemzeti Parkkal, valamint számos vízi turizmusban érintett Rába-menti civil szervezet közreműködésével egy egész napos eseményt szervez, amely elsősorban a vízitúrázás népszerűsítését célozza meg, másodsorban a környéken élők közelebbről megismerhetik a Rábát és a Rábán zajló vízi turizmust.

A Magyar Vízitúra Szövetség 2024-ben az ország öt különböző szegletében tervez megrendezni öt nagy vízitúrát népszerűsítő rendezvényt "A Nagy Vízre Szállás" címmel. A Szigetköz, az RSD, az Alsó-Duna és a Hernád mellett a Rába lett az egyik célpont. Az Aktív Rába Szövetség elnöksége az év eleji ülésén a május 1-i rendezvényt jelölte ki A Nagy Vízre Szállás eseménynek.

Az eseményen mind a kezdők, mind a gyakorlott vízitúrázók kapnak lehetőséget. Egyrészt a 2023-as év vízitúra útvonalára, a Csörtönek-Csákánydoroszló szakaszra hirdettek meg kenutúrát. A kezdőknek Csákánydoroszló melletti szakaszon biztosítanak egy látványos, 5km-es szakaszt, amelyen raft hajókkal fogják őket eveztetni. Ez utóbbit úgy tervezik, hogy kb. Ivánc magasságában alakítanak ki egy beszálló helyet, amit a parton 2km-es sétával tudnak majd az evezni vágyók megközelíteni, és a kanyaroknak köszönhetően visszafelé kb. 5 km-t tudnak evezni. A rendezvény teljesen ingyenes, és igyekszik olyanokat is elérni, akik még talán sosem merészkedtek vízre, a Rábára.

Forrás: Aktív Rába Szövetség
Képek
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés