Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 3. szám
Hírek

Teljesen megújult a Várkert

Teljesen megújult a Várkert
2019. augusztus 06. kedd, 17:13

Ez év január 31-én megtörtént a felújított Várkert hivatalos átadása a „TOP-2.1.2-15-VS1-2016-00002 Várkert és kapcsolódó zöld területek fejlesztése” c. projekt keretében. Akkor Huszár Gábor polgármester elmondta, hogy a téli átadót a pályázati projekt lezárása miatt kellett megtartani, azonban a látványos fejlesztések – mint például a növényzet megújítása és a virágosítás – bemutatására a nyár folyamán kerül sor. Ez most a Szentgotthárdi Történelmi Napok keretében meg is történt.

V. Németh Zsolt miniszteri biztos, a térség országgyűlési képviselője ünnepi köszöntőjében méltatta a projekt keretében megvalósult fejlesztéseket. Az eseményen az idén fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Békefi Antal Népdalkör alkalomhoz illő népdalcsokorral szórakoztatta a közönséget, majd pedig Huszár Gábor polgármester egy séta keretében részletesen ismertette a fejlesztéseket: megújultak a zöldfelületek és sétaútvonalak, 135 db fát ültettek, sövényeket, vízi- és gyógynövényeket telepítettek, 11.000 m2-t füvesítettek. Padokat-épített padokat helyeztek ki, hulladékgyűjtőket helyeztek el, komposztálót alakítottak ki, ivó kutakat állítottak üzembe, energiatakarékos közvilágítási és öntöző rendszert építettek ki. A park déli oldalán a korábbi, omladozó kerítést is újjáépítették, de a városi nagyrendezvényeknek és vásároknak helyet adó

szabadtéri színpad is részben megújult, illetve a rendezvényekhez a város első saját mobil színpadfedését szerezték be. A hosszú évek óta elkerített, használaton kívüli, egykori városi strand területét sikerült teljesen felújítani, közepén egy dísztóval. Látványos és hasznos fűszernövénykertet is építettek a park észak-keleti oldalán, ezt a területet is bekapcsolva ezáltal az aktív zöldterületbe. Az alapoktól teljesen megújult a korábban használhatatlan nyilvános illemhely is.

 

A park felújítása már most beváltotta a projektben megfogalmazott célokat: a területet a városlakók és a turisták is már használatba vették, napról-napra népszerűbb, egyre többen töltik itt a szabadidejüket és töltődnek fel a megújult környezetben.

A rendezvény egy koccintással ért véget, ahol a polgármester mindenkinek megköszönte a projekt megvalósítása során végzett munkáját.

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés