Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 2. szám
Hírek

Testvérvárosi látogatás Walldürnben

Testvérvárosi látogatás Walldürnben
2022. szeptember 21. szerda, 14:24

 

2022. szeptember 16-án, pénteken kora délután Németországba, Baden-Württemberg tartományba érkezett Szentgotthárd Város Önkormányzatának delegációja.  Labritz Béla alpolgármestert elkísérte Dr. Harag László, az Önkormányzati Erőforrások és Szociális Ügyek Bizottságának elnöke, valamint Hrabovszky-Orth Katinka, a Pannon Kapu Kulturális Egyesület elnöke, aki tolmácsként is közreműködött a hivatalos programokon.

 

Először tehette tiszteletét a város a "Lichterfeschd"-en, ahol a programokba a német és francia partnerség (Walldürn - Montereau-Fault-Yonne) 50. évfordulójának megünneplését is beillesztették. E kerek jubileum alkalmából a szentgotthárdi küldöttség tiszteletbeli vendégként vehetett részt a neves ünnepségen. 

Szombat délelőtt Markus Günther, Walldürn polgármestere a várudvaron köszöntötte a testvérvárosi delegációkat, majd ezt követően számos befejezett és folyamatban lévő projekt bemutatására került sor. Megtekintették a felújított, minden iskolai tanuló és egyesületi sportoló által használható sportcsarnokot a Keimstraße-én. A csarnokban kizárólag sporttevékenység folytatható, így rendezvények, versenyek, koncertek megtartására nem használható. Tovább haladva Walldürn egyik legrégebbi, 1904-ben épült általános iskolájában folyó munkálatokat, valamint a felújítás két évre szóló ütemtervét nézték meg. A hosszú városi séta végén a walldürni tűzoltóság légzésvédelmi képzési rendszerének működését is tanulmányozhatták.

Vasárnap a "Haus der offenen Tür" rendezvényteremben ünnepélyes keretek között Walldürn és Montereau polgármesterei aláírták testvérvárosi díszokleveiket az 50 éves jubileum alkalmából. Markus Günther és James Charon fontosnak tartották kihangsúlyozni, hogy ez a partnerség olyan, amelynek fejlődését a megértés és a bizalom, sőt a barátság érzése garantálja.

Nagy reményekkel tölt el minket a tudat, hogy a Walldürn és Szentgotthárd közötti partnerkapcsolat – amely immár 25 éve tart – előrevetíti a további bizalmat és együttműködést, hiszen a két város között sok a hasonlóság, lehetőségeikhez mérten pedig próbálják elősegíteni a kapcsolatok építését a kultúra, a gazdaság, a turizmus, a rekreáció, az oktatás és a sport területén is. 

Az ünnepélyes díszoklevél aláírása után dr. Achim Brötel, a járási közigazgatás vezetője félórás beszélgetést folytatott a Szentgotthárdi delegációval.  A több évtizednyi magyarországi kapcsolatokkal rendelkező politikus méltatta Szentgotthárd és Vas megye szerepét a német tartomány életében. 

Labritz Béla alpolgármester külön tárgyalást folytatott Peter Hauk élelmiszerügyi, fogyasztóvédelmi és vidékfejlesztési miniszterrel, valamint Nina Warken asszonnyal, a CDU (Kereszténydemokrata Unió) politikusával az aktuálpolitikai helyzetről, illetve a gazdasági válságkezelés lehetséges formáiról. 

A szentgotthárdiakat walldürni látogatásuk során Tanja Naas (a Turisztikai és szabadidős információs osztály vezetője), Meikel Dörr (polgármesteri személyzeti vezető), Markus Günther (polgármester) és Fabian Berger (tartományi képviselő) kísérte. 

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés