Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 4. szám
Hírek

Tűzgyújtási tilalom lépett érvénybe

Tűzgyújtási tilalom lépett érvénybe
2022. március 11. péntek, 14:28

Tájékoztatjuk Szentgotthárd lakosságát, hogy a tegnapi naptól, azaz 2022.03.10-től tűzgyújtási tilalom van érvényben az egész ország területén. Tűzgyújtási tilalom (fokozott tűzveszély) idején tilos tüzet gyújtani az erdőterületeken, valamint a fásításokban és az ezek 200 méteres körzetén belül lévő külterületi ingatlanokon.

Ide értendők a felsorolt területeken található tűzrakó helyek, a vasút és közút menti fásítások, de tilos a parlag- és gazégetés is. A tűzgyújtási tilalom (fokozott tűzveszély) megállapítása és visszavonása függ a meteorológiai körülményektől, az erdőben található élő és holt biomassza szárazságától és a keletkezett tüzek gyakoriságától. A tűzgyújtási tilalomról (fokozott tűzveszélyről) szóló felhívást a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Erdészeti Igazgatóság (NÉBIH EI) hivatalos honlapján www.erdotuz.hu közzéteszi. Az aktuális tűzgyújtási tilalomról (fokozott tűzveszélyről) a NÉBIH EI hivatalos honlapja mellett tájékozódhatnak a www.erdotuz.hu weboldalon, az onnan is elérhető további szakmai honlapokon, amelyek számos egyéb hasznos információval szolgálnak a szabad területen történő tűzgyújtásról.

A tilalom érinti Szentgotthárd Város Önkormányzata Képviselő-testületének a helyi környezet- és természetvédelem szabályairól szól 15/2019. (VI. 26.) önkormányzati rendeletét is, mely rendelet 12. § (2) és (9) bekezdése szabályozza az avar és kerti hulladék megsemmisítését.

„12.§ (2) Tűzgyújtás és égetés a fentiek figyelembevételével közterületen és ingatlanon belül szeptember 1- től április 30-ig heti két alkalommal, hétfői és pénteki napokon, 8-18 óra között, szélmentes időben megengedett. Az égetés max. 30 percig tarthat, tartós füstölés nem megengedett.

(9) Hatóságilag elrendelt általános tűzrakási tilalom alól a rendelet nem ad felmentést.”

Ez tehát azt jelenti, hogy március 10-től a kerti avar- és hulladékégetés is tilos Szentgotthárdon. Felhívjuk a lakosság figyelmét a tűzgyújtási tilalom betartására és a folyamatos tájékozódásra.

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés