Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 2. szám
Hírek

Ülésezett a képviselő-testület, elismerés átadására is sor került

Ülésezett a képviselő-testület, elismerés átadására is sor került
2021. október 29. péntek, 17:21

A napirendi pontok előtt ismét kitüntetés átadására került sor a képviselő-testületi ülés keretében. Csörnyi Zoltánné több évtizedes munkájának elismeréseként az „Idősek az idősekért" díjat vehetett át Huszár Gábor polgármestertől.

Az ülés a lejárt határidejű határozatokról, a két ülés között történt fontosabb eseményekről, valamint a Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal munkájáról szóló jelentés elfogadásával kezdődött, Huszár Gábor polgármester és a képviselő-testület több tagja beszámolt az elmúlt hetek eseményeiről és az elvégzett tevékenységekről.

Rendeletekkel kapcsolatos napirendek következtek, módosították az 1/2021.(II.26.) önkormányzati rendeletet, amely a 2021. évi költségvetést szabályozza, aktualizálták a Gyermekjóléti alapellátásokról, a pénzbeli ellátásokról és a személyes gondoskodásról szóló rendeletet, illetve módosult a Szentgotthárd város közigazgatási területén a háziorvosi, házi gyermekorvosi, fogorvosi, gyermekfogászati, védőnői körzetek kialakításáról szóló önkormányzati rendelet is. A Széll Kálmán tanulmányi ösztöndíj rendeletet is pontosították több helyen, illetve az ösztöndíj mértékét is emelték: a jövő évtől a középiskolai pályázók számára 6000,- Ft/hó, a főiskolai/egyetemi tanulmányokat folytató pályázók számára 12.000,- Ft/hó lesz a juttatás mértéke.

Megtárgyalták az Önkormányzat vagyongazdálkodásának helyzetét, lefektették a telkek hasznosítását, ingatlanok fejlesztését célzó irányelveket. Az Ipari Park III. területeivel, az István király út melletti területekkel és a sportteleppel kapcsolatos jövőbeni elképzelések is körvonalazódtak.

Októberben szokás szerint napirendre került a közlekedés helyzetét vizsgáló előterjesztés is. Mindkét bizottság részletesen átbeszélte a közlekedéssel kapcsolatos észrevételeket, terveket, így - több kiegészítéssel, de - egyhangúlag elfogadták a beszámolót. 12 javaslatról döntött a testület, egyebek közt arról, hogy kezdeményezik az Állami Közútkezelőnél az Akasztó-domb tetejére az 50 km/h-s sebességkorlátozó tábla kihelyezését annak érdekében, hogy az onnan érkező autósok alacsonyabb sebességgel közelítsék meg a lakott területet.

A szentgotthárdi temetők üzemeltetésével foglalkozó előterjesztést kiegészítéssel fogadták el, e szerint a veszélyhelyzetet követően felül kell vizsgálni a kegyeleti szolgáltatások díjait.

A képviselők megismerték a személyes gondoskodást nyújtó intézmények munkájáról, feladatairól szóló tájékoztatót. Az Önkormányzat köszönetét fejezte ki a szociális intézmények dolgozóinak azért a fáradhatatlan munkáért, amelyet nap mint nap végeznek, különösen a pandémia alatti helytállásukért.

Mindkét bizottság előzetesen tárgyalta a 2022. évi nyersanyagnorma-rezsiköltségek meghatározását. Az áremelkedések miatt indokolt a nyersanyagnorma 8,5%-os emelése, amelyet a testület egyhangúlag elfogadott, illetve javasolták a Szentgotthárd és Térsége Önkormányzati Társulásnak is, hogy a fenntartása alatt működő Városi Gondozási Központban is ezzel kalkuláljanak.

Az önkormányzati tulajdonú ingatlanok bérlőinek tartozásait is megvizsgálták. Tekintettel a bérlakásokban keletkező tartozások folyamatos növekedésére, a képviselő-testület azt határozta meg a SZET Szentgotthárdi Kft. felé, hogy amennyiben egy bérlakásban a bérlő(k) tartozása eléri a 250.000,- Ft-ot és a bérlő(k) nem köt(nek) részletfizetési megállapodást, vagy a tartozás rendezése érdekében nem tesz(nek) konkrét lépéseket, akkor a tartozás behajtása érdekében a jogi eljárást azonnal el kell indítani. Ettől eltérni csak kivételesen indokolt esetben, az önkormányzat képviselőivel történt külön egyeztetés esetén lehet. Meg kell vizsgálni annak lehetőségét is, hogy az önkormányzati bérlakásokban a bérlők közvetlenül a szolgáltatóval legyenek jogviszonyban és a vízdíjat közvetlenül a szolgáltatónak fizessék.

Elfogadták a városüzemeltetési keretmegállapodások ellenőrzésével foglalkozó belső ellenőrzési jelentést is, majd több ingatlanügy is a képviselők elé került. Huszár Gábor polgármester a Rába-parti kiskertek területével foglalkozó előterjesztés kapcsán hangsúlyozta, hogy azért foglalkozik az önkormányzat a kérdéssel, mert abban, hogy minden érdekelt megtarthassa a bérleményét, a város is közreműködik.

A Gotthard-Therm Kft. könyvvizsgálói szerződésével kapcsolatban az a döntés született, hogy 2024. december 31-ig meghosszabbítják a jelenlegi jogviszonyt.

A Gotthárd-Therm Kft. fejlesztési, karbantartási támogatás iránti kérelmet nyújtott be, ezzel kapcsolatban arról született döntés, hogy ebben az évben 15 millió Ft-ot biztosít az önkormányzat a halaszthatatlan feladatok elvégzéséhez. Egyben kérték az ügyvezetőt, hogy készítse elő a beléptető rendszer átalakítását annak érdekében, hogy a következő karbantartási leállás idején megvalósítható legyen.

Támogatták a rábafüzesi Hianz tájház helyi védelem alá helyezését, új településkép-védelmi rendelet alkotásának megindításáról és egyeztetésének államigazgatási eljárásban történő lefolytatásáról is döntött a testület.

Szentgotthárd-Rábakethely Városrészi Önkormányzata kérelmet nyújtott be arra vonatkozóan, hogy a részükre megítélt 350.000,- Ft-os támogatást más célra használhassák fel. A döntés értelmében ebből az összegből közösségi szalonnasütő hely épülhet hamarosan a Radnóti úti játszótéren.

A Nagyboldogasszony Plébánia a templom világítástechnika-templom világítástechnikájának és a hangosításának korszerűsítéshez igényelt támogatást, a képviselők 5 millió Ft-ot szavaztak meg erre a célra.

A Szentgotthárdi Muzsikáért Alapítvány a Takács Jenő AMI fennállásának 40. évfordulója alkalmából rendezendő ünnepséghez kérte az Önkormányzat hozzájárulását. Ezen alkalomból - az Alapítvány támogatásával - egy jubileumi hangversenyt és kiállítást szervez az intézmény 2021. december 3-án, ahol bemutatják az iskola elmúlt 40 évi tevékenységét, eredményeit és a jelenleg is folyó munkát. A rendezvényen az iskola jelenlegi és volt növendékei, tanárai adnak ízelítőt zenei és képzőművészeti munkáikból. A program színvonalas lebonyolításához az Alapítvány 500.000,- Ft támogatást kapott az Önkormányzattól.

A Skorpió SE versenyzője, Bedi Miklós indulhat a montenegrói budvai kontinens viadalon, amelynek jelentős költségei vannak, így részvételét az Önkormányzat 100.000,- Ft-tal támogatta, emellett pedig Huszár Gábor polgármester keretéből is hozzájárul majd a kiadások fedezéséhez.

A Képviselő-testület támogatta a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjének kérelmét, és a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen dolgozók közül szolgálatot teljesítő két személy 2021. évi jutalmazásához 150.000.- Ft támogatást biztosított.

Egyetértettek azzal, hogy a Szentgotthárdi Kézilabda Klub térítésmentesen átadja a 9970 Szentgotthárd, Kossuth Lajos 57. szám alatti, a szentgotthárdi 93/2/A helyrajzi szám alatt nyilvántartott sportcsarnokot Szentgotthárd Város Önkormányzata részére, egyúttal a testület felhatalmazta Huszár Gábor polgármestert a „Felépítmény térítésmentes átadásáról" szóló szerződés aláírására.

Sömenek István atya életéről és papi szolgálatáról szóló könyv kiadását az Önkormányzat 100.000,- Ft-tal támogatta, Huszár Gábor polgármester pedig további 50.000,- Ft-ot biztosít saját kerete terhére e cél megvalósításához.

A testület egyetértett azzal, hogy a Szentgotthárdi Ipari Park Kft. területet értékesítsen a XANGA Investement & Development Group számára.

Az ülés közmeghallgatással és az egyebek megtárgyalásával zárult.

A képviselő-testületi ülésen megtárgyalt napirendi pontokkal és meghozott döntésekkel kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket a szep.renata@szentgotthard.hu e-mail címen fogadjuk.

 

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés