Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 4. szám
Hírek

Ünnepség és díjátadó a Semmelweis napon

Ünnepség és díjátadó a Semmelweis napon
2023. június 27. kedd, 09:46

Hétfő este sokan tették tiszteletüket a Refektóriumban megrendezett Semmelweis napi ünnepségen, ahol Huszár Gábor polgármester Kovács Irén, a Városi Gondozási Központ volt munkatársa és Korpicsné Bartakovics Anita, a Rendelőintézet Szentgotthárd dolgozója részére adta át a „Szentgotthárd Egészségügyért és Szociális Ellátásért Díjat".

A rendezvényt Székely Dóra, a Szent Gotthárd Általános Iskola 6. osztályos tanulójának szavalata nyitotta meg, majd Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében kiemelte a megvalósult és a folyamatban lévő fejlesztéseket, amelyek az egészségügyi és szociális intézményeket érintik. Hangsúlyozta, hogy a jelenlévők példaértékű felelősségtudata, hivatásszeretete elengedhetetlen ahhoz, hogy akár az egészségügybe, akár a szociális ellátásba bekerülők biztonságban érezhessék magunkat, s tudják, hogy jó kezekben lesznek. Mondandóját Martin Luther King szavaival zárta: „A szolgálathoz nem kell egyetemi végzettség. Nem kell hozzá egyeztetni az alanyt az állítmánnyal. Csak hálatelt szív kell hozzá, szeretettől áthatott lélek.”

A műsor a Takács Jenő Alapfokú Művészeti Iskola előadásával folytatódott. Martini: Plaisir d’amour c. darabját Pécsi Luca adta elő klarinéton, majd Seress Rezső: Nem az a fontos az ember hány éves c. dalát Joó Levente énekelte el. Mindkét előadást Soós János kísérte zongorán.

Ezt követően került sor a kitüntetések átadására, idén Kovács Irén és Korpicsné Bartakovics Anita részesült „Szentgotthárd Egészségügyért és Szociális Ellátásért Díj”-ban.

Kovács Irén a Városi Gondozási Központ munkatársaként szociális területen közel 18 évig tevékenykedett. Általános iskolai tanulmányait Jákon végezte, majd 1980-ban szövő szakmunkás bizonyítványt szerzett. A Városi Gondozási Központban 2005. májusában kezdte pályafutását takarítónőként az átmeneti elhelyezést nyújtó Időskorúak Gondozóházában. 2006. október 24-től lett a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás segédgondozója. 2008-ban a sikeres vizsgát követően megkapta a szociális gondozó és ápoló bizonyítványát. Ezután szociális gondozónőként tevékenykedett folyamatos munkarendben, 3 műszakos munkabeosztásban. Az elmúlt 18 évben egyrészt kiszolgáltatott, egészségügyi problémákkal küzdő beteg emberek, másrészt szociális problémák miatt sérülékeny, magányos, egyedülálló idős emberek gondozásán, ápolásán, érdekeik képviseletén fáradozott. Feladatai között szerepelt a lakókörnyezeti higiénia megtartásában, a háztartási tevékenységben való közreműködés, az ellátást igénybe vevővel segítő kapcsolat kialakítása és fenntartása, gondozási és ápolási feladatok. Folyamatosan részt vett a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás készenléti ügyeleti rendszerének működtetésében. Munkáját példamutató magatartással, maximális igényességgel, elhivatottsággal, alázattal, kellő szolidaritással és empátiával végezte. Rendelkezett a szociális szakma műveléséhez szükséges személyiségjegyekkel, személyes tulajdonságokkal, mellyel a szociális problémákat jól oldotta meg. Az intézményben dolgozó szakemberekkel és idősekkel egyaránt jó kapcsolat kialakítására törekedett. Kiváló szakmai munkájával hozzájárult a város és a kistérség jobb és hatékonyabb szociális ellátórendszerének fenntartásához és fejlődéséhez. Munkájának méltó elismerése e díj.

Korpicsné Bartakovics Anita Szentgotthárdon született, 1988-ban érettségizett az Entzbruder Dezső Egészségügyi Szakközépiskolában, ahol később fogorvosi asszisztens képesítést is szerzett. 2005-ben a Pécsi Tudományegyetem Egészségügyi Főiskolai Karán orvosdiagnosztikai laboratóriumi technológus képesítést kapott. Iskoláit szép eredménnyel zárta munkavégzés, illetve családi és anyai teendői mellett is. Elméleti tudását a gyakorlatban is kamatoztatta az alapellátásban, illetve járóbeteg szakellátásban. 1988 júliusától a szakorvosi rendelés és gondozás szakfeladaton asszisztensként tevékenykedett a Szakorvosi Rendelőben, majd 1993 januárjától fogorvosi asszisztensként dolgozott. 2001 februárjától mind a mai napig a Rendelőintézet laboratóriumi asszisztenseként erősíti az intézmény kollektíváját. Elmondhatjuk, hogy több évtizede a laboratóriumi diagnosztika oszlopos tagjaként, a labor-csapat „korelnökeként” látja el naponta nagyfokú felelősséggel és lelkiismerettel feladatait. Szakmáját magas szinten műveli, higgadtsága és diplomáciai érzéke segíti a nehezebb helyzetek megoldásában is. Munkatársai és a betegek is szívesen fordulnak hozzá. Kedves, közvetlen személyisége, szakmai tudása, a páciensekkel való megértő, segítőkész és felelősségteljes kommunikációja, a pályán eltöltött évtizedek, amely során mindig a maximumot nyújtotta, méltóvá teszi a Szentgotthárd Egészségügyért és Szociális Ellátásért díjra.

Zárásként Páliné Herczeg Anita és Soós János előadását hallgathatta meg a közönség, John Williams Cantina Band c. darabját játszották el zongorán a Csillagok háborúja c. film 4. részéből.

A JustFood Kft. jóvoltából egy kis fogadás is várta az ünnepségre érkezőket.

Fotó: Pap Eszter / Sztiphoto

 

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés