Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 4. szám
Hírek

Útlezárások a városban a Tour de Hongrie kapcsán

Útlezárások a városban a Tour de Hongrie kapcsán
2023. április 18. kedd, 11:20

Bizonyára már értesültek róla, hogy 2023. május 10-én (szerdán) Szentgotthárd láthatja vendégül a Magyar Kerékpáros Körverseny, a 44. Tour de Hongrie mezőnyét, amelynek Nagy Rajtja és aznapi befutója is Szentgotthárdon lesz. A versenyen 20 profi kerékpáros csapat csapatonként 6-6 versenyzője vesz részt - a világ legjobb országúti kerékpárversenyzői. 

Csak a csapatokat kísérő kamionok, buszok és gépkocsik száma meghaladja a százat. A szervezők jelzése szerint az eseményen akár több ezer fős közönséget is vonzhat. A versenyt Európa és Magyarország legjelentősebb sportcsatornái végig egyenes adásban - élőben - közvetítik, a közvetítést motoros operatőrök, helikopterek és repülőgép kíséri, a közvetítés az egész világon látható lesz.

A tavalyi mérési adatok szerint egymilliárd háztartásba jutott el ennek a versenynek a közvetítése és ténylegesen azt hat millió néző követte figyelemmel a televíziókészülékek előtt.

A nap folyamán, illetve bizonyos területeken az előkészítő munkálatok miatt már a megelőző nap estéjétől jelentős lezárások és forgalomkorlátozások várhatóak a városban.

A kerékpár verseny rajtja az önkormányzati hivatal, templom előtti térről indul 2023. május 10-én (szerdán) 12:30-kor és Széll Kálmán tér - Kossuth L. utca - Kethelyi út - Máriaújfalui út - Farkasfa városrész (Nyíres út - Farkasfai út) útvonalon halad tovább, majd az Őrségen keresztül Körmendet érintve érkezik vissza a mezőny Magyarlak felől. Ezt követően Máriaújfalunál lekanyarodva még egy kört tesznek a versenyzők a fenti útvonalon és ezt megtéve Magyarlak felől a Kethelyi út -  Kossuth L. utca útvonalon a Mária utca vonalában  érnek célba l- várhatóan 16:20 körül.

A verseny miatt a város területén az alábbi helyszíneken és időpontokban kerül sor lezárásokra:

 • 2023. május 08-án (hétfőn) 18:00 órától megállási tilalom, majd 2023. május 09-én (kedden) 10:00 órától - 2023. május 10-én (szerdán) 21:00 óráig lezárás (újra nyitásuk verseny események lezárultának függvényében):
  • az önkormányzati hivatal és templom előtti behajtó út és tér, illetve valamennyi parkoló (behajtó, illetve önkormányzati hivatal melletti, valamint várkerti parkoló);
  • a Kossuth L. utca - Kethelyi útnak a Mária utca - Mathiász A. út közötti szakasza;
  • Szentgotthárdi Sport és Szabadidőközpont (Kossuth L. utca 57.) területe és valamennyi parkolója.
 • 2023. május 09-én (kedden) 18:00 órától majd lezárás 2023. május 10-én (szerdán) 08:00 órától - 2023. május 10-én (szerdán) 20.00 óráig (újra nyitásuk verseny események lezárultának függvényében):
  • a Széll Kálmán téri szökőkút melletti szervízút;
  • a Füzesi úton a Szent Gotthárd Általános Iskola behajtója az iskola előtti parkolók, színház mögötti parkoló;
  • Füzesi út felől a Termálfürdőhöz vezető út és parkolók;
  • Kossuth L. utcának a István király utca - Mária utca közötti szakasza;
  • Kethelyi útnak a Mathiász A. utca - Brenner J. tér közötti szakasza;
  • Mathiász A. utca eleje a Kertvárosi utcai kereszteződésig.
 • A verseny napján - 2023. május 10-én (szerdán) - a RAJTNÁL várhatóan 12:00 órától - 13:00 között a mezőny elhaladásáig:
  • a Széll Kálmán tér a Hunyadi J. utcai (gimnázium épülete előtti) útkereszteződéstől a kettős körforgalomig és a
  • a Kossuth L. utcának az István király utca - Tompa M. utca közötti szakasza;
  • A Kethelyi útnak a Brenner János tértől a Máriaújfalui útkereszteződésig tartó szakasza, illetve a
  • a Máriaújfalui út (továbbá a 2. kör áthaladása során 2023. május 10-én várhatóan 14:00 - 15:00 óra között a mezőny elhaladásáig).
 • A verseny napján - 2023. május 10-én (szerdán) - a BEFUTÓNÁL várhatóan 15:45 órától - 16:45 óráig a mezőny elhaladásáig:
  • a 7454-es jelü út Magyarlak felől (Máriaújfalu térségében), (továbbá a 2. kör áthaladása során 2023. május 10-én várhatóan 14:00 - 15:00 óra között a mezőny elhaladásáig) és a
  • a Kethelyi út - Kossuth L utca (István király utcáig).

A lezárással érintett útszakaszokon az alábbi elkerülő utak kerülnek kijelölésre:

 • Széll Kálmán tér lezárásakor - 2023. május 10-én 12:00 órától - 13:00 óráig - a József A., illetve Deák F. - Rákóczi utcák;
 • Kossuth L. utca - Kethelyi útnak a Mária utca - Mathiász A. utca közötti szakaszának lezárásakor - 2023. május 09-én 10:00 órától - 2023. május 10-én 21:00 óráig - a Mária u. - Dózsa Gy.u. - Kertvárosi u.- Mathiász A. utcák;
 • A Kossuth L. utca István király utca és Tompa M. utca közötti szakaszának, illetve a Kethelyi út Mathiász A utca - Brenner J. tér közötti szakaszának lezárásakor - 2023. május 10-én 08:00 órától 20:00 óráig- a Tompa M. utca - Dózsa Gy - Kertvárosi - Felső utcák - Brenner J. tér útvonal.

A terelőutakon ebben az időszakban megállási tilalom lesz.

Egyéb tudnivalók:

 • A kordonos lezárással érintett útszakaszokon - a Kossuth L. utca - Kethelyi útnak az István király utca és Brenner J. tér közötti szakaszán, illetve a Mathiász A. utca elején - lévő lakók, üzletek a lezárások alatti tudnivalókról külön írásos tájékoztatást kapnak;
 • Kérünk mindenkit, hogy aki csak teheti a verseny napján - 2023. május 10-én (szerdán) - gyalog, kerékpárral, vagy a tömegközlekedés igénybevételével közlekedjen. Felhívjuk az autósok figyelmét, hogy a városközpontban és környezetében a lezárások miatt csak korlátozott számú parkolóhelyek állnak majd rendelkezésre;
 • Javasoljuk a munkáltatóknak, hogy ahol csak lehet és megoldható a verseny napján az otthoni munkavégzés (home office), vagy szünet stb. elrendelését;
 • Megkérjük a nagytömegű szállításokkal érintett, vagy ilyeneket végző vállalkozásokat (pl.: építőanyagkereskedők. fuvarozók), hogy a versenyt érintő útszakaszokra, a kijelölt elkerülő utakra, illetve a városon áthaladó nagytömegű szállításokat lehetőleg ne szervezzenek ezekre a napokra, illetve a lezárások idejére. Lehetőleg nagytömegű szállítások csak ott bonyolódjanak, ahol az elkerülő útvonal lezárásokkal nem érintett főközlekedési utakon megoldható. Kérjük a Szentgotthárdiakat, hogy lehetőség szerint az érintett útvonalon élők ne ezeken a napokon hozassák a téli tüzelőt, az építőanyagokat, lehetőleg ne ezeken a napokon bonyolítsanak bútorszállítással járó költözést, mezőgazdasági munkagépekkel ezeken az útvonalakon ne közlekedjenek. Kérjük azt is vegyék figyelembe, hogy a kijelölt önkormányzati elkerülő utak nem alkalmasak nagyszámú nehézgépjármű forgalom lebonyolítására.
 • A kordonos lezárásokkal érintett útszakaszokon a lezárás napjára eső hulladékszállítás valószínűleg másnap kerül elvégzésre, amelyről külön tájékoztatást küldünk az érintetteknek.
 • Az autóbuszközlekedés jártaútvonalainak, illetve az esetleges buszmegálló áthelyezések változásával kapcsolatban a szolgáltató külön tájékoztatást fog nyújtani.

Nagyon kérjük mindenki megértő hozzáállását. Kérjük, hogy a kialakuló átmeneti helyzetben ne csak annak egy - két napig tartó, negatívabb oldalát lássák hiszen az átmeneti „felfordulás" egészen biztosan egy - két nap alatt meg fog szűnni. Kérjük inkább, hogy minél többen vegyenek részt ezen a kerékpáros világeseményen ami 2023-ban Szentgotthárdra, saját városunkba „házhoz jön".

 

 

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés