Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 5. szám
Hírek

Változás a szentgotthárdi parkolóbérletekben

Változás a szentgotthárdi parkolóbérletekben
2024. január 04. csütörtök, 11:42

Szentgotthárd város polgármestere kezdeményezte a szentgotthárdi fizető parkolás rendszerének módosítását.  A változtatás lényege, hogy a jelenlegi éves kedvezményes bérlet szabályozása úgy módosul, hogy a Szentgotthárdon állandó lakcímmel rendelkező magánszemélyek és Szentgotthárdon telephellyel vagy székhellyel rendelkező szervezetek a tulajdonukat képező gépjárműre megvásárolt kedvezményes éves bérlet mindaddig érvényes, amíg a gépjárműnek a bérletet kiváltó a tulajdonosa.

A bérletet tehát nem kell évente megvásárolni: aki azt egyszer megveszi a megvásárláskor érvényes áron, mindaddig parkolhat vele, amíg az autóját el nem adja, vagy a tulajdonjogát más módon át nem ruházza, vagy szentgotthárdi lakcíme vagy székhelye meg nem szűnik.   

Ettől függetlenül a kedvezményes éves bérlet jelenlegi rendszere is változatlanul megmarad, hiszen ezt válthatják továbbra is pl. azok a Szentgotthárdon dolgozók, aki nem szentgotthárdi lakosok stb. A „szentgotthárdi bérlet” tehát a szentgotthárdi lakcímmel rendelkező magánszemélyhez vagy szentgotthárdi székhelyű vagy telephelyű szervezethez kötött, továbbá ahhoz a gépjárműhöz kötött, amelyre a bérletet kiváltották. Lényeges még, hogy ez a bérlet a tulajdonjoghoz kapcsolódik – más formára – pl. lízingelt vagy bérelt stb. gépjárműre ez nem köthető meg. A szentgotthárdi bérlet csak addig érvényes, amíg a járműre a bérletet kiváltó szentgotthárdi személy vagy szervezet tulajdonjoga fennáll. Semmilyen módon és semmilyen okból nem kerülhet át a szentgotthárdi bérlet máshoz. Azt nem lehet átruházni és nem lehet pl. megörökölni sem. Amint a járműnek nem a bérletet kiváltó a tulajdonosa, a kártya érvényét veszíti. A jármű új tulajdonosa, ha megfelel a feltételeknek új „szentgotthárdi bérletet” válthat ki a gépjárműre.   

 

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés