Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Szerelmesek Fesztiválja
Szerelmesek Fesztiválja
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Kaland és Játék
Kaland és Játék
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Szentgotthárd lap
XI. évfolyam 5. szám
Kiemelt hírek

35. Wizz Air Budapest Félmaraton és Országos Bajnokság - Koszár Zsolt két országos bajnoki éremmel zárta a hétvégét

35. Wizz Air Budapest Félmaraton és Országos Bajnokság - Koszár Zsolt két országos bajnoki éremmel zárta a hétvégét
2020. szeptember 07. hétfő, 15:27

Idén szeptember első hétvégéjén rendezték Magyarország kedvenc félmaratonját, a Wizz Air Budapest Félmaratont, amely egyben az Országos Bajnokság is volt a honi hosszútávfutók számára. 

Az útvonal ezúttal is érintette Budapest legszebb részeit (Budai Vár, Gellért-hegy, Duna-part, Budapest Duna-hídjai). A résztvevők a szokásoknak megfelelően több táv közül is válogathattak: egyéni 21,0975 km (35. Wizz Air Budapest Félmaraton), párban 21,0975 km (NN Páros Félmaraton), trióban 21,0975 km és a kezdők számára kiírt Lágymányos-kört (2,3 km).  A járványügyi rendelkezések következtében a magyarok mellett a határzár miatt ezúttal csak Magyarországon élő külföldiek alkották a mezőnyt, ezért az idei létszám csupán a fele volt a tavalyinak. A versenyen az ország 730 településéről érkeztek futók, természetesen Szentgotthárdról is. Koszár Zsolt nehéz felkészülésen van túl, de rendkívül sikeresen futott a hétvégi versenyen, mivel az egyéni bronzérem az ő nyakába került és a csapatversenyben egy ezüstéremmel is gazdagodott a VEDAC csapatával.

A helyi sportoló az alábbiakban foglalta össze a hátralévő időszakot és a versenyt:

„Nagyon nehéz előzmények után egy jó futás!

Az elmúlt 13 hónapban gyakorlatilag csak küzdelem jellemezte az egész "sportéletemet". Folyamatos fájdalmak miatt kimaradt 6-7 hónap edzés is. Voltak szakvélemények, amelyek szerint nem is futhatok többet fájdalom nélkül. Hála két kiváló szakembernek Gaál-Szabó Ibolyának és Szilágyi Gábornak ez nem így történt! Ezúton is köszönöm Nektek! Sokszor csak egy megnyugtató beszélgetés is sokat jelentett számomra, hogy rendben leszek!

A folyamatos kezelések után újból el tudtam kezdeni futni és először minimális volt a fájdalom majd szépen megszűnt. A vírushelyzet is kicsit nehezítette a visszatérést, illetve, hogy megtaláljam a helyes egyensúlyt helyzetekben.

A versenyről:

Az elejétől erős iramban kezdtünk, aminek hatására gyorsan fogyott az élmezőny. 7-8 km körül egyértelmű volt, hogy Csere Gáspár lesz a bajnok, teljesen szétszaggatta a mezőnyt. 10 km-nél Jenkei Peti futott fel rám és innen kezdődött a "csata" az ezüst és bronzéremért. Igazi fordulatos forgatókönyv volt zajlott köztünk a viadalon. Emlékezetünk szerint 7-szer váltottunk pozíciót, hol én hol Ő szakadt le, a sok kisebb váltásról nem is beszélve, amit kibírtunk egymás mellett végül is a döntés az utolsó 100 m-re maradt, ahol Peti egyértelműen jobb volt, így a bajnoki ezüstöt Ő nyerte, míg a bronzot én nyertem! Nyertem, mert ez számomra (hiába van már jó pár) egy győzelemmel felért. Erre a küzdelemre egész hátralévő életemben emlékezni fogok az biztos.

A VEDAC csapatával pedig sikerült az ezüstérmet is elhoznunk a csapatversenyben, így két országos bajnoki éremmel sikerült zárni a hétvégét!

Mindez az előzmények tekintetében hihetetlen számomra, hiszen az elmúlt 13 hónapban 15 km volt a leghosszabb futásom és azért van sebesség béli lemaradásom is.

Örülök, hogy sikerült bebizonyítanom, hogy igen is még itt vagyok és tudok teljesíteni!!! Köszönöm az elmúlt 13 hónap kritikusainak is, nélkülük nem sikerülhetett volna.”

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal | Koszár Zsolt