Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 5. szám
Kiemelt hírek

Átadták a szabadtéri kosárlabdapályát

Átadták a szabadtéri kosárlabdapályát
2024. május 29. szerda, 12:28

V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő és Báder Márton, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke jelenlétében átadták a városi sporttelepen megépült szabadtéri kosárlabdapályát.

Tavaly év végén az önkormányzat kérelmet nyújtott be a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségéhez annak érdekében, hogy Szentgotthárd részt vehessen a kosárlabda pályaépítési programban. A pályázat kedvező elbírálást nyert, ennek köszönhetően egy kosárlabda palánkkal és gyűrűvel ellátott, 30x22 m alapterületű szabadtéri kosárlabda pályát telepítettek a sporttelepen, közvetlenül a gördeszkapark és fittneszpark mellett.

Az együttműködés keretében a Szövetség vállalta, hogy a mobil kosárlabda pálya tárgyi eszköz szettjének, vagyis a kültéri sportburkolat és fix telepítésű, kültéri palánk kihelyezéséről saját költségén gondoskodik. A sportburkolat összekapcsolódó elemekből áll, magas teherbírású és polipropilén kopolimer rétegű, vagyis átereszti a felületre kerülő vizet és így száraz marad. Finom bordázata csökkenti az elcsúszási veszélyt, továbbá a pálya vízszintes irányban minimálisan képes mozogni, ami hasznos az ízületeknek. Az önkormányzat feladata a műszaki feltételeknek mindenben megfelelő pályaalap elkészítse volt, amellyel a SZET Szentgotthárdi Kft-t bízta meg és ehhez bruttó 14 millió Ft-ot biztosított.

A beruházás ismertetése mellett Huszár Gábor beszédében kitért a sporttelep eddigi fejlesztéseire, az ennek köszönhetően a város előtt megnyílt sportturisztikai lehetőségekről, majd megköszönte a kialakításban résztvevők munkáját.

V. Németh Zsolt beszédében emlékeztetett arra, hogy Szentgotthárd milyen jól használja fel a kínálkozó lehetőségeket a sport terén is.

Báder Márton is méltatta a fejlesztést, megköszönte az együttműködést az önkormányzatnak, majd elvégezte az avató dobást.

További információ:

dr. Gábor László
Tel: 94/553-021
E-mail: kisterseg@szentgotthard.hu

 

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Képek