Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Szerelmesek Fesztiválja
Szerelmesek Fesztiválja
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Kaland és Játék
Kaland és Játék
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Szentgotthárd lap
XI. évfolyam 5. szám
Kiemelt hírek

Az időseket ünnepelték a városban

Az időseket ünnepelték a városban
2019. október 01. kedd, 19:14

A Nagyboldogasszony templomban ökumenikus istentisztelettel vette kezdetét az idősek világnapja alkalmából rendezett program, majd pedig a Színházban tartott ünnepi műsor keretében köszöntötték a város idős korú lakóit.

 

Fábián Béláné, a Városi Gondozási Központ intézményvezetője, Szentgotthárd Város Idősügyi Tanácsának titkára nyitotta meg a rendezvényt. Köszöntőjében elmondta, reméli, hogy nem csupán ezen az egy napon ünneplik és szeretik az időseket, hanem az év többi napján is.

Huszár Gábor polgármester történetekkel támasztotta alá az idősek társadalomban betöltött szerepének fontosságát, majd átadta az Idősek az idősekért díjat Kovács Lászlónénak Szentgotthárd oktatási, kulturális és civil életében végzett példamutató tevékenységének elismeréseként.

Kovács Lászlóné, Éva néni aktív pedagógusként és nyugdíjazását követően is fontos szerepet töltött be a város oktatási, kulturális és civil életében is. Segítette a Nyugdíjas Pedagógusok és Barátaik Egyesületének munkáját még az Arany János Általános Iskola igazgatóhelyetteseként, majd 2009-től 2015-ig az egyesület vezetőségi tagjaként látott el koordinátori feladatokat. 2012 óta képviseli az egyesületet Szentgotthárd Város Idősügyi Tanácsában, javaslatai, meglátásai nagyban segítik az időseket érintő problémák, feladatok megoldását. A Gotthárd TV Idősek Magazinjának szerkesztője és műsorvezetője 2006-tól és hosszú évek óta számíthatnak munkájára a Móra Ferenc Városi Könyvtár által szervezett vers- és prózamondó versenyeken, irodalmi vetélkedőkön. Az egyesületben tagja a színjátszó körnek, csoportjuk városi és megyei rendezvényeken is sikerrel szerepel. Elhivatott pedagógusként segíti a hátrányos helyzetű, tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek felzárkózását, vizsgákra való felkészítését. A Városi Gondozási Központban versek, történetek felolvasásával támogatja az időseket szellemi frissességük megőrzésében. Karitatív tevékenységét egyedül élő, rászoruló emberek is megismerhették.

A kulturális műsor keretében „Mi muzsikus lelkek” címmel operett és nótaműsort láthattak és hallhattak az érdeklődők a Tihanyi Vándorszínpad előadásában, a Liszt Ferenc-díjas Szalai Antal és cigányzenekara kíséretében.

 

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal