Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Szerelmesek Fesztiválja
Szerelmesek Fesztiválja
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Kaland és Játék
Kaland és Játék
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Szentgotthárd lap
XI. évfolyam 6. szám
Kiemelt hírek

Beindult a gazdaságos benzinmotorok gyártása Szentgotthárdon

Beindult a gazdaságos benzinmotorok gyártása Szentgotthárdon
2020. január 10. péntek, 12:56

Az Opel Szentgotthárd Kft.-nél tegnap ünnepélyesen megkezdődött a PSA csoport PureTech 1,2 literes, háromhengeres turbó benzinmotorjának a sorozatgyártása.

Magyar részről Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium frankofón ügyekért felelős miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkára, a PSA csoport központjából pedig Yann Vincent gyártásért felelős alelnök indította el az új motorok gyártását a francia nagykövet, Pascale Andreani és a gyár dolgozóinak jelenlétében.

A gyárigazgató egy videó levetítésével is szemléltetve beszámolt arról, hogy a PSA motorok gyártásának próbaüzeme már több hete megkezdődött. Az Opel Szentgotthárd üzemét ehhez több mint száz művelet tekintetében át kellett alakítani. Az átalakítást túlnyomórészt a gyár saját szakembergárdájával és erőforrásaival oldották meg, úgy, hogy közben még folyt a korábbi motorvariánsok gyártása is.

Ennek az új, korszerű motornak a gyártásával Szentgotthárd fontos szereplőjévé válik a PSA-csoport gyártó infrastruktúrájának, amely a cég mind az öt autómárkáját el fogja látni. Ami ma itt történik, az jó hír a PSA-csoportnak, vásárlóinknak és dolgozóinknak is, és bizonyítja, hogy Szentgotthárdnak fenntartható jövője van – mondta Yann Vincent, a csoport gyártásért felelős alelnöke. A miniszterhelyettes hangsúlyozta, hogy a nagyszabású fejlesztéshez szerény mértékben a magyar kormány is hozzájárult, és kilátásba helyezte, hogy a kor igényeinek megfelelő beruházásokat a továbbiakban is támogatni kívánják. Magyar Csaba, a launch csoport vezetője beszélt a Pure Tech motorcsaládról. A korszerű, alacsony károsanyag-kibocsátású motor fejlesztését tíz éve kezdte el a vállalatcsoport, eddig már ötmilliónál több készült el belőle. A kapacitás bővítésére a növekvő piaci igények miatt van szükség. A kis hengerűrtartalmú, nagy teljesítményű, környezetbarát benzinmotort eredetileg a kisautók számára fejlesztették ki, de előnyös tulajdonságai miatt már a középkategóriájú személygépkocsikba is beépítik. Jó vezetési tulajdonságokkal rendelkezik és a fogyasztása is kedvező: egy tankolással akár ezer kilométert is megtehetünk. Az EB2 Turbo Pure Tech motor, melyből mostantól akár évi 350 ezer darabot is elő tudnak állítani Szentgotthárdon, 2015-től négy egymást követő évben nyerte el az év motorja címet.

Szerző: Tersztyánszky Krisztina
Forrás: www.vaol.hu