Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Szerelmesek Fesztiválja
Szerelmesek Fesztiválja
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Kaland és Játék
Kaland és Játék
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Szentgotthárd lap
XI. évfolyam 11. szám
Kiemelt hírek

Beszámoló az előző hónap sporteseményeiről

Beszámoló az előző hónap sporteseményeiről
2021. november 15. hétfő, 11:20

Beszámolunk az előző hónapban történt szentgotthárdi sporteseményekről. A havi hírekben atlétikáról, futsalról testépítő versenyről, extrém kerékpározásról olvashatnak az érdeklődők.

Somogyi Gábor sikerei Európában

Az olaszországi Valtramontina régióban rendezték meg a szeniorok hegyifutó Európa-bajnokságát. A magyar szenior válogatott tagjaként Somogyi Gábor is részt vett a viadalon. Az összesen öt emelkedővel tarkított, ötszáz méternyi szintemelkedéssel megspékelt 9,4 kilométeres pálya, kemény erőpróbára kényszerítette az indulókat.
Gábor a számára kissé szokatlan domborzati viszonyok között is jó taktikát választott, nagyszerűen szerepelt. Ennek eredményeképpen az M55-ös korosztályban Telek Andrással és Nedelka Józseffel kiegészülve az dobogó harmadik fokára állhatott. Az 59 éves, többszörös szenior országos bajnok és országos csúcstartó szentgotthárdi futó, ezzel első érmét szerezte kontinensviadalon.
Ausztriában, a Stubai régióban fekvő Telfes településen rendezték meg a szenior hegyifutó-világbajnokságot. A távot egy 7,4 kilométeres pályán jelölték ki, ehhez társult 775 méternyi szintemelkedés, a Kreuzjoch csúcsára érkezve. A férfiak M55-ös triója kiválóan szerepelt, hiszen a Somogyi Gábor, Nedelka József, Somogyi Károly alkotta trió az ötödik helyen zárt.

Készítette: Synergy Fitnesz Sztg.


Borbély győzelem Keszthelyen


Új helyszínen, a városközpont helyett a Balaton-parti sétányon rendezték a 14. Keszthelyi
Kilométerek utcai futóversenyt. A verseny koordinátorai négyszer álltak neki a szervezésnek,
hiszen a járványhelyzet miatt az elmúlt két évben folyamatosan halasztásra kényszerültek.
A több mint 1000 futó: 2,5km, 5km, 10,5km, félmaratoni, maratoni és váltószámokban indulhatott.
A szentgotthárdi Borbély Sándor a SzOESE versenyzője a 10,5 km-es távra nevezett, és
rajt-cél győzelmet aratott. Több mint egy perccel előzte meg a második helyezett futót.
Eredmények:
Férfi 10,5 km Abszolút és 21-40 éves korosztály: 1.Borbély Sándor SzOESE 36:20.9 (195 induló)

Készítette: Szentgotthárdi futóközösség


Szentgotthárdi sikerek az Örségi félmaratonon

Október 23-án rendezték a IV. Őrségi félmaratont, amelyen népes szentgotthárdi csapat állt rajthoz. A résztvevők 11,5 km-es 23 km-es és 5 km-es távok közül választhattak, ezeken összesen több, mint 300 futó indult. A korábbi évekhez képest megváltozott a rajt és cél helye emiatt, a kiírt távok kicsivel hosszabbak lettek.
A 23 km-es távon kettős szentgotthárdi győzelem született, a szenior korú Somogyi Gábor (Synergy Fitness) 6-7 km táján eldöntötte a versenyt és stabil, meggyőző futással sikerült megszereznie az abszolút első helyet. Az ezüstérmes Németh Bálint lett, aki korcsoportját pedig megnyerte.
A 11,5 km-es távon is szentgotthárdi győzelemnek tapsolhattak a nézők, ezt a futamot Koszár Zsolt (Synergy Fitness) nyerte meg. A top 10-be bekerült még Németh Kevin, aki abszolút 6. és korcsoportos 2. helyezést ért el.
A dobogósokon kívül több szentgotthárdi és az EFI Futóklub tagjai is kipróbálták magukat a különböző távokon, amelyeket sikeresen teljesítettek.

Készítette: Synergy Fitness


Futóhírek

A vírushelyzet miatt, egy év kihagyás után újra megrendezték a fürdőjéről híres Loipersdorfban a 21. Buschenschank Halbmarton elnevezésű futóversenyt. A versenyzők új útvonalon, a fürdő elől indulva 10 km és 21,1 km táv teljesítése után jutottak a falu központjában lévő célba. Panorámás utakon és erdei ösvényeken, komoly szintkülönbség legyőzése volt a feladat a 350 induló számára. A futók 4 Buschenschankot is érintettek útközben. A résztvevők hat országból érkeztek, köztük két magyar is volt apa és fia. Ifj. Borbély Sándor a 10 km-es versenyben abszolút 2. helyezést ért el.
Eredmények: Férfi 10 km M20 korosztály: 1. ifj. Borbély Sándor SZoESE 36:42:08 Férfi 21,1 km M60 korosztály: 3. id Borbély Sándor 1:56:46
Gotthárdi bronz a Tihanyi Félmaratonon

Az osztrák verseny után sem maradtak verseny nélkül a helyi futók, mivel Tihanyban rendezték a VII. Austrotherm Félmaratont. A több mint ezer résztvevő, kissé csípős de napos időben a Club Tihany mellett kialakított versenyközpontból indult. A futók 3, 7, 11 és 21 kilométeres távokon versenyezhettek. A vírushelyzet miatt időeltolásos rajtot alkalmaztak a szervezők. A verseny első része a Balaton parton haladt, majd 3 kilométer kaptató következett, levendula mezők mellett a Belső-tó közelében egy kisebb lejtő után ért vissza a célterületre. A félmaratonon indulók ezt a távot kétszer tették meg. Több gotthárdi is részt vett a versenyen. Közülük Borbély Sándor a SZoESE versenyzője érte el a legjobb eredményt, korcsoportjában és abszolútban egyaránt harmadik lett. Eredmények: Férfi 21 km abszolút: 3. Borbély Sándor SZoESE 1:23:59 (201 induló) Férfi 11 km 51+ korosztály: 4. id. Borbély Sándor 1:00:05 (25 induló)

készítette: SZOSEÚjra Diákolimpiai verseny Szentgotthárdon

A pandémia miatt hosszú idő után ismét otthont adhatott diákolimpia megyei döntőnek városunk, ezúttal az igazolt V-VI. korcsoportos kézilabdás fiúk mérhették össze tudásukat. A versenyen a megyéből 4 csapat vett részt (VMSZC III. Béla Technikum és Kollégium, Szent Gotthárd Általános Iskola és Gimnázium, Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium, VMSZC Savaria Technikum és Kollégium) és küzdött a bajnoki címért, illetve a továbbjutást érő helyezésért. A csapatok körmérkőzéseket játszottak egymással majd ezt követően alakult ki a végső sorrend. A végig sportszerű, helyenként látványos mérkőzések után minden mérkőzését megnyerve a Szent Gotthárd gimnázium csapata győzedelmeskedett, megelőzve a III. Béla csapatát, harmadik helyen a Nagy Lajos iskola végzett. A folytatásban a megyei döntő győztese egyenes ágon az országos elődöntőben, míg a második helyezett az elődöntőbe jutásért selejtező mérkőzésen folytatja a küzdelmeket. A két iskola csapatának gratulálunk és további sok sikert kívánunk az országos elődöntőben és selejtezőben.

készítette:

 

INBA / PNBA Világbajnokság 2021 - Naturál testépítő és fitnesz verseny

A bukaresti Teatrul Metropolis adott otthont a 2021. év egyik legrangosabb európai naturál testépítő és fitnesz versenyének a Világbajnokságnak. Kiss Andrea a pécsi Hungarian INBA ELITE TOUR & PRO SHOW-n szerzett aranyérmével a női sportmodell kategóriában kvalifikálta magát a világbajnokságára Bukarestbe. Az amatőr sportoló kemény edzésekkel és diétával készült a versenyre, amiben számos segítő is támogatta.
A versenyzők beszámolója alapján egy hihetetlenül erős és népes mezőny gyűlt össze október 29-30. között Romániában, ahol a legjobbak képviselhették hazájukat. A versenyszámok tekintetében is számos kategória között válogathattak a versenyzők. Andi 5. helyet szerzett a sportmodell kategóriában, ami eddigi legjobb eredménye nemzetközi szinten.

készítette:

 

Lelkes szentgotthárdi fiatal kerékárosok

Szentgotthárdon számos sportág fellelhető napjainkban, a sportolni vágyók színes palettáról válogathat kedvükre. Ehhez a népes kínálathoz pár éve a lelkes fiatalokból álló kerékpáros közösség is csatlakozott. Kezdetben csak pár barát sportolt, majd folyamatosan bővült ez a lelkes kis csapat. A fiúk az extrém kerékpározásnak hódolnak, erdős-mezős területeken bicajoznak szabadidejükben. A sok-sok gyakorlást követően már versenyt is szerveztek több alkalommal. Legutóbb október utolsó csütörtökén mérték össze tudásukat a III. Szentgotthárdi Csoki Kupán. A verseny a kethelyi városrészben található erdős részen volt, ahol a fiatalok saját munkájuk gyümölcseként, egy trükkös extrém pályát alakítottak ki, a verseny mára második hasonló rendezvény volt itt. A pálya kialakítását 2019-ben kezdték a fiatalok, ahol először
egy két döntött kanyar és egy kisebb ugrató létesült. Majd ezeket az elemeket folyamatosan bővítették és azóta már több mint 5 nyomvonalon hódolhatnak szenvedélyüknek a terepkerékpározásnak. A fiúk nagyon köszönik a kialakításban szüleik, rokonaiknak és lelkes segítőiknek a támogatását és segítségét.
A versenyre több hónapon keresztül készültek a szervezők. Rengeteg erő, idő és munka volt mire sikerült megszervezni ezt az eseményt. A versenyen 15 versenyző és legalább még egyszer ennyi néző volt jelen. Az indulók között sok 12 év alatti fiatal is volt, akik nagyon jól teljesítettek, de a mezőny tagja volt néhány idősebb sportoló is. A verseny két pályán folyt, ahol szoros küzdelmek zajlottak az indulók között.
Az első helyen holtversenyben Dühi Ricsi és Kolozsvári Ákos végeztek 39 másodperccel, a harmadik helyen Nagy Levente 40 másodperccel, míg a negyedik helyen Mecsics-Leiner Félix zárt 43 másodperces pálya idővel. A főszervező Kolozsvári Ákos, köszönetét fejezi ki a verseny szervezéséhez nyújtott segítségért szüleinek, Nagy Péter vállalkozónak és a további segítőknek, akik nélkül nem tudták volna megszervezni ezt a versenyt.

készítette:

 

 

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal