Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Szerelmesek Fesztiválja
Szerelmesek Fesztiválja
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Kaland és Játék
Kaland és Játék
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Szentgotthárd lap
XI. évfolyam 5. szám
Kiemelt hírek

Huszár Gábor polgármester karácsonyi köszöntője

Huszár Gábor polgármester karácsonyi köszöntője
2020. december 24. csütörtök, 12:06

 

Kedves Szentgotthárdiak!

Egy évvel ezelőtt reményekkel és fontos célokkal vágtunk neki a 2020. esztendőnek, s akkor nem gondolhattuk, hogy milyen kihívásokat támaszt majd elénk az idei év. A járványhelyzet határozta meg szinte az egész évünket, és sajnos emiatt a karácsonyunk is máshogy alakul mint ahogy elterveztük.

 

Most nincsenek nagy családi összejövetelek, a karácsonyi bevásárlást is minél kevesebb időt töltve a boltokban intéztük, a karácsonyi hangulatot pedig nem alapozták meg az adventi vásárok, műsorok és a közös forralt borozás a főtéren.

Sok mindent át kellett és kell értékelnünk az életünkben, gyorsan, de megfontoltan kellett reagálnunk a vírus okozta helyzetre, felelősségteljes magatartással és egymásra vigyázva kellett és kell élnünk a mindennapjainkban, és így készülünk az ünnepekre is.

De lehet-e boldog a karácsony, ha egyedül élő szüleinket, nagyszüleinket, csak a technika segítségével láthatjuk, hallhatjuk idén? Lehet-e önfeledt az ünneplés, ha egy családtagunk betegen, külön szobában, ne adj’ Isten kórházban tölti a karácsonyt? Lesz-e öröm az otthonokban, ha a megélhetésünk nehezebbé válik?

Sajnos ebben a helyzetben nehéz elővenni a pozitív gondolatokat, de higgyék el, fontos, hogy meglássuk a jót és a szépet is a világban, s a karácsony valóban azt adja nekünk, amire hivatott: reményt, szeretetet, örömöt.

Mert lehet, hogy most nem ölelhetjük magunkhoz a nagymamát, miközben a világ legfinomabb bejglijét majszoljuk, de örüljünk, hogy van még kire vigyáznunk. Lehet, hogy van a családunkban olyan személy, aki beteg, de minden erőnkkel azon kell lennünk, hogy segítsük őt, hisz még itt van velünk. Lehet, hogy az átmeneti bizonytalanság miatt nehezebbé válnak a mindennapok, de ne engedjünk teret a kétségbeesésnek, hanem még erősebben álljunk a kihívások elé.

Adjon erőt mindannyiunknak az a mérhetetlen fokú emberség és szeretet, amely városunk oly sok polgárát jellemzi. Óriási öröm és boldogság látni azt, hogy mennyien csatlakoznak a különböző jótékonysági kezdeményezésekhez, milyen sokuk számára fontos, hogy segítsék a kevésbé szerencsés helyzetben lévő embertársaikat.

S közben gondoljunk hálával azokra is, akik nap mint nap saját egészségüket kockáztatva értünk és szeretteinkért dolgoznak, a mentőkre, orvosokra, ápolókra, asszisztensekre, minden egészségügyi dolgozóra és a szociális területeken feladatot teljesítőkre.

Tiszta szívemből kívánom, hogy e nem mindennapi körülményekhez képest szeretetben és békességben teljenek az ünnepek mindannyiunk számára, az új év pedig hozzon magával sok szerencsét, örömöt, s ami a legfontosabb, egészséget.

Juhász Gyula szavaival kívánok Önöknek áldott karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendőt:

„Bizalmas szívvel járom a világot,
S amit az élet vágott,
Beheggesztem a sebet a szívemben,
És hiszek újra égi szeretetben,
Ilyenkor decemberben.”

Fotó: Bartha Irén

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal