Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 5. szám
Kiemelt hírek

In memoriam Labritz Béla

In memoriam Labritz Béla
2024. május 22. szerda, 08:46

Szívünkben hatalmas a fájdalom. Szeretett barátunk, Szentgotthárd alpolgármestere, Labritz Béla váratlan halálának híre sokként érte az egész várost, s még most sem hisszük el, hogy soha többé nem találkozunk vele a boltban, az utcán, a hivatalban, vagy a Rába-parton. Barátaink, szeretteink elvesztését mindig nehéz feldolgozni, de különösen így van ez Labritz Béla esetében, aki a város köztiszteletben álló és mindenki által szeretett, igazi lokálpatriótája volt. Ő az a képviselőtársunk, aki az elmúlt 22 évben a döntéseknél szinte mindig a szívére hallgatott. Igazi együttérző, a mások problémáját a saját lelkében is megélő városvezető volt.

Közéleti és környezetvédő munkája kapcsán megyeszerte ismerték, de mint zenész is népszerű volt: az Albatrosz zenekar alapító tagjaként 40 éve szórakoztatta a nagyérdeműt. Aligha találunk olyan vasi települést, ahol ne emlékeznének jó szívvel azokra a bálokra, esküvőre, amelyeken ő zenélt. Zenei tehetségét kisebbik fia, András örökölte, akire mindig mérhetetlenül büszke volt egy-egy fellépése alkalmával. A testületi ülések után büszkén mutatta nagyobbik fia, Péter családjának fotóit, az unokákról mindig meghatódva beszélt. Néhány héttel ezelőtt említette, hogy szeretett feleségével, Ilivel együtt a nyugdíjas éveik alatt nyugodtan mehetnek koncertekre, kirándulni és számos utazást is terveznek a közeljövőben… Szeretett élni, szerette a körülötte élőket, energiája, kedvessége, közvetlensége mindenkire hatással volt.

Sokszor ugrattam azzal, hogy a te nagy szíved még az arcodon is látszik, merthogy Labritz Béla barátom arcán, jól látható helyen, egy tökéletes, kis szív alakú anyajegy volt. Amiben hitt, amiért dolgozott, az mind a városért, a közösségért volt. Munkásságát nem hagyjuk feledésbe merülni. Emlékezzünk rá szeretettel - jellegzetes hangja, nevetése sokáig velünk marad.

Tisztelt Alpolgármester Úr, Kedves Béla barátom – talán látod valahol, hogy az egész város egy emberként búcsúzik tőled.

Isten Veled.

Huszár Gábor
polgármester

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal