Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Szerelmesek Fesztiválja
Szerelmesek Fesztiválja
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Kaland és Játék
Kaland és Játék
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Szentgotthárd lap
XI. évfolyam 11. szám
Kiemelt hírek

Merre tovább? - Pályaválasztási nap Szentgotthárdon

Merre tovább? - Pályaválasztási nap Szentgotthárdon
2021. november 15. hétfő, 12:07

November 11-én immár 5. alkalommal szervezte meg Szentgotthárd Város Ifjúsági Tanácsa a Pályaválasztási napot, amelynek célja, hogy segítsen eligazodni a képzési kínálatok között a továbbtanulás, pályaválasztás előtt álló középiskolásoknak.  

 

A Színházban Dr. Sütő Ferenc nemzetiségi, ifjúsági és egyházi ügyekért felelős önkormányzati tanácsnok köszöntötte a diákokat, majd Papp Bálint a Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal stratégiai és fejlesztési ügyintézője hasznos ismeretekkel látta el a VMSZC III. Béla Technikuma és Kollégiuma, valamint a Szent Gotthárd Gimnázium 11. és 12. évfolyamos tanulóit a pályaválasztással kapcsolatban. 

A nap folyamán a tanulók 7 felsőoktatási intézmény képzési kínálatával ismerkedhettek meg (ELTE Szombathely, PTE ETK Zalaegerszegi Képzési Központ, PTE ETK Szombathelyi Képzési Központ, Soproni Egyetem, Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ, Pannon Egyetem Veszprém, Széchenyi Egyetem Győr).

A gimnázium ezen a napon tematikus napot tartott a pályaválasztás jegyében az egész iskolának. A Móra Ferenc Városi Könyvtárban Horváth Tiborné vezetésével műveltségi tesztet, fejtörőket, játékos feladatokat oldottak meg a tanulók. A könyvtári programmal párhuzamosan Ágoston Gábor a Gotthárd TV munkatársa mutatta be a helyi tévében folyó munkát. A múzeumban Gueth László tartott érdekes előadást a résztvevőknek. A Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatalban Szép Renáta közreműködésével ismerkedhettek meg az érdeklődő fiatalok a hivatali munkával. A gimnáziumba látogatott el Vass István, az Erzsébet Ifjúsági Alap munkatársa, aki egy interaktív projektfeladattal kötötte le a tanulókat. Nagy sikere volt Horváth Noel volt gimnazista előadásának is, aki a Közszolgálati Egyetemen szerezett egyetemista élményeiről tartott élménybeszámolót.

Gaál Ákos sport és ifjúsági ügyintéző elmondta, a rendezvény nagy sikerrel zárult, a középiskolások számos hasznos információval, tanáccsal gazdagodtak, és bízik abban, hogy sokaknak nyújtottak segítséget a továbbtanuláshoz. 

Fotó: Szent Gotthárd Gimnázium / Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal

 

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal