Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 3. szám
Kiemelt hírek

Nincs akadálya a fejlesztésnek - aláírták a bölcsőde bővítésére irányuló támogatási szerződést

Nincs akadálya a fejlesztésnek - aláírták a bölcsőde bővítésére irányuló támogatási szerződést
2020. június 18. csütörtök, 13:36

2020. június 17-én a Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatalban Tarné Gagyi Viktória, a Magyar Államkincstár megyei igazgatója és Huszár Gábor polgármester közösen aláírták azt a projekt támogatási szerződést, amelynek köszönhetően a SZEOB Tótágas Bölcsődéje férőhelyekkel és egy új, modern tornaszobával bővülhet.

A „Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése” című, TOP-1.4.1-19 kódszámú felhívás keretében nyújtott be sikeres pályázatot az önkormányzat, 153.985.599,- Ft támogatást elnyerve a tervek megvalósítására. A fejlesztés elsősorban új férőhelyek kialakítását célozza: az új csoportszobát a most tornaszobaként használt csoportszobában alakítják ki, ehhez megnagyobbítják, felújítják és berendezik ezt a helyiséget. Az új tornaszoba kialakítása hozzáépítéssel történik majd, az épület nyugati irányú, az eddigi szerkezetet követő bővítésével. A kb. 72 m2-es bővítményben tornaszoba, játéktároló, sószoba, takarítószer tároló is helyet kap, a meglévő helyiség átalakításával pedig gyermekmosdó is létrejön ugyanitt. Mindezeken túl babakocsi és gyermek kerékpár tároló, a játszóudvari bejáratnál gyermek WC és kézmosó, illetve egy baba-mama szoba kialakítása is megtörténik, illetve árnyékolókat is szerelnének a csoportszobák ablakaira. A tűzjelző rendszer kiépítésén és a játszóudvar fejlesztésén, csapadékvíz-elvezetésén túl egészen a főbejáratig térköveznek is majd, felújítva a jelenleg már töredezett járdaszakaszt is. A meglévő gépkocsi parkolóhelyek bővítése is szerepel a projektben: 14 db új parkolóhely is készül a főbejárati kapun belül. A parkolótér kettős lehatárolásával biztosított lesz, hogy ezek az új helyek az általános városi személygépkocsi parkoló rendszertől elkülönüljenek és kizárólag az intézmény forgalmát szolgálják majd a forgalmas órákban.

A részletes építészeti tervezéssel, majd ezt követően az engedélyeztetéssel folytatódik tovább a projekt, a kivitelezés – a szükséges közbeszerzési eljárás lefolytatása után - várhatóan a jövő év első felében történik meg.

Bővebb információ Kozó-Németh Eszter pályázati ügyintézőtől kérhető a +36-94-553-073-as telefonszámon, vagy a palyazat2@szentgotthard.hu e-mail-címen.

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Képek