Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Szerelmesek Fesztiválja
Szerelmesek Fesztiválja
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Kaland és Játék
Kaland és Játék
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Szentgotthárd lap
XI. évfolyam 6. szám
Kiemelt hírek

Nyert a bölcsőde bővítésre benyújtott pályázat

Nyert a bölcsőde bővítésre benyújtott pályázat
2020. április 08. szerda, 17:54

Alig fejeződött be a szentgotthárdi Játékvár Óvoda felújítása és bővítése, újabb fejlesztést valósít meg az önkormányzat a legkisebbek érdekében: pozitív elbírálásban részesült a szentgotthárdi Tótágas Bölcsőde bővítésére összeállított és benyújtott pályázat.

Kozó-Németh Eszter pályázatírói és Véghné Merkli Anna tervezői munkájának is köszönhetően a „Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése” című, TOP-1.4.1-19 kódszámú felhívás keretében 153.985.599,- Ft támogatás érkezik a tervek megvalósítására. A fejlesztés elsősorban új férőhelyek kialakítását célozza: az új csoportszobát a most tornaszobaként használt csoportszobában alakítják ki, ehhez teljesen felújítják és berendezik ezt a helyiséget. Az új tornaszoba kialakítása hozzáépítéssel történik majd, az épület nyugati irányú, az eddigi szerkezetet követő bővítésével. A kb. 72 m2-es bővítményben tornaszoba, játéktároló, sószoba, takarítószer tároló is helyet kap, a meglévő helyiség átalakításával pedig gyermekmosdó is létrejön ugyanitt. Mindezeken túl babakocsi és gyermek kerékpár tároló, a játszóudvari bejáratnál gyermek WC és kézmosó, illetve egy baba-mama szoba kialakítása is megtörténik, illetve árnyékolókat is szerelnének a csoportszobák ablakaira. A tűzjelző rendszer kiépítésén és a játszóudvar fejlesztésén, csapadékvíz-elvezetésén túl egészen a főbejáratig térköveznek is majd, felújítva a jelenleg már töredezett járdaszakaszt is. A meglévő gépkocsi parkolóhelyek bővítése is szerepel a projektben: 14 db új parkolóhely is készül a főbejárati kapun belül. A parkolótér kettős lehatárolásával biztosított lesz, hogy ezek az új helyek az általános városi személygépkocsi parkoló rendszertől elkülönüljenek és kizárólag az intézmény forgalmát szolgálják majd a reggeli és a délutáni órákban.

A támogatási szerződés megkötése után a részletes építészeti tervezéssel, majd a vállalkozó kiválasztásának közbeszerzési eljárásával folytatódik a megvalósítás, a kivitelezés várhatóan a jövő év első felében történik meg.

A projekttel kapcsolatban további információt nyújt:

Kozó-Németh Eszter projektmenedzser (+36-94-553-073 | palyazat2@szentgotthard.hu)

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Képek