Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 5. szám
Kiemelt hírek

Összefogással öltözhet ünnepi díszbe a város központja

Összefogással öltözhet ünnepi díszbe a város központja
2022. november 02. szerda, 15:47

Tisztelt Szentgotthárdiak! 
Szentgotthárd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete októberi ülésén intézkedési tervet fogadott el annak érdekében, hogy a kialakult energiaválságot kezelje. Az energia-megtakarítást célzó intézkedések részét képezi a karácsonyi díszkivilágítás redukálása is. A Képviselő-testület azonban annak érdekében, hogy a megszokott adventi utcakép, díszkivilágítás idén is meglegyen a város főterén, több más városhoz hasonlóan vállalkozói és lakossági összefogást hirdet a díszkivilágítás finanszírozására.

A 2022. október 26-án elfogadott Energia-megtakarítási intézkedési terv a város működése, üzemeltetetése érdekében több energia-csökkentési intézkedést foglal magába a kialakult energiaválság kezelése érdekében, többek között a közterületi karácsonyi díszkivilágítással kapcsolatban is. Ennek megfelelően az idei évben az ünnepi díszkivilágítás csak a Széll Kálmán téri mindenki karácsonyfája felállítására, kivilágítására és a Nagyboldogasszony Plébániatemplom előtti két magnóliafa díszkivilágítására korlátozódna, energiatakarékos Led típusú füzérek felhasználásával a 2022. november 25. - 2023. január 6. közötti időszakban.

A megszokott ünnepi díszkivilágítás kiépítésének lehetővé tétele érdekében a Képviselő-testület több más városhoz hasonlóan vállalkozói és lakossági összefogást hirdet.

A díszkivilágítás legnagyobb költségét a díszkivilágítás telepítése és lebontása jelenti.

Szentgotthárdon idén a karácsonyi teljes díszkivilágítás csak abban az esetben valósulhat meg, ha ennek költségei vállalkozói vagy egyéb befizetésekből finanszírozhatóak lesznek. Amennyiben 2022. november 16-ig felajánlásokból és tényleges befizetésekből 1.000.000.-Ft összegyűlik, akkor a SZET Szentgotthárdi Kft. elvégzi az időigényes és szakmai feltételekhez kötött Led-füzéres díszkivilágítás telepítését az adventi időszak kezdetére a Széll Kálmán téren, hogy ez ebben a nehéz helyzetben is jelképezze az összefogás erejét, és a reményt mindenki számára - egyben hozzájáruljon az ünnepi időszak meghittségéhez is.

Felajánlások az alábbi, Szentgotthárd Város Önkormányzata elkülönített számlaszámára fizethetők be:

OTP Bank - 11747068-15421481-06530000
Közleményként kérjük feltüntetni: „Karácsonyi díszkivilágítás"

Amennyiben a szükséges összeg nem folyik be a meghatározott időpontig, a bővített díszkivilágítás telepítésére nem kerülhet sor és a felajánlásokat visszautaljuk legkésőbb november hó végig.

Szentgotthárd Város Önkormányzata
Képviselő-testülete nevében:

Huszár Gábor sk.
polgármester

 

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal