Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Szerelmesek Fesztiválja
Szerelmesek Fesztiválja
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Kaland és Játék
Kaland és Játék
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Szentgotthárd lap
XI. évfolyam 6. szám
Kiemelt hírek

Pályaválasztási nap Szentgotthárdon

Pályaválasztási nap Szentgotthárdon
2019. november 08. péntek, 09:40

November 7-én immár 4. alkalommal szervezte meg Szentgotthárd Város Ifjúsági Tanácsa a Pályaválasztási napot, amelynek célja, hogy segítsen eligazodni képzési kínálatok között a továbbtanulás, pályaválasztás előtt álló középiskolásoknak.

 

 

A Színházban Dr. Sütő Ferenc nemzetiségi, ifjúsági és egyházi ügyekért felelős önkormányzati tanácsnok köszöntötte a diákokat, majd Papp Bálint a Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal stratégiai és fejlesztési ügyintézője hasznos tanácsokkal látta el a III. Béla Szakgimnázium és Szakközépiskola, valamint a Vörösmarty Mihály Gimnázium 11. és 12. évfolyamos tanulóit a pályaválasztással kapcsolatban. Kissné Köles Erika szlovén országgyűlési szószóló a nemzetiségi felsőoktatás helyzetéről, a nemzetiségi pedagógusképzésben rejlő lehetőségekről és az ehhez kapcsolódó ösztöndíjakról tartott előadást.

A nap folyamán a tanulók 8 felsőoktatási intézmény képzési kínálatával ismerkedhettek meg a diákok, a 9. és 10. évfolyamos tanulók pedig különböző munkahelyeket látogathattak meg a városban.  A Ferrosüt Kft. szentgotthárdi üzemében egy pékség mindennapjaiba pillanthattak be, a Pawel Packing Kft-nél és az Opel Szentgotthárd Kft. megismerkedhettek egy cég működésével, az Országos Mentőszolgálat szentgotthárdi mentőállomásán rendkívüli elhivatottsággal végezhető szakma szépségeivel és nehézségeivel is találkozhattak, a Gotthard Therme Hotel & Conference**** pedig a turizmus és az idegenforgalom területének működését mutatta be. Az önkormányzat és munkaszervezete, a Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal tevékenységéről, ellátandó feladatairól, a különböző munkakörökről és a köztisztviselői lét mindennapjairól is részletes tájékoztatást kaptak az oda ellátogató diákok.

Gaál Ákos sport és ifjúsági ügyintéző elmondta, a rendezvény nagy sikerrel zárult, a középiskolások számos hasznos információval, tanáccsal gazdagodtak, és bízik abban, hogy sokaknak nyújtottak segítséget a továbbtanuláshoz.

 

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal