Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Szerelmesek Fesztiválja
Szerelmesek Fesztiválja
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Kaland és Játék
Kaland és Játék
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Szentgotthárd lap
XI. évfolyam 5. szám
Kiemelt hírek

Rendkívüli ülést tartott a Képviselő-testület

Rendkívüli ülést tartott a Képviselő-testület
2019. augusztus 13. kedd, 11:26

Szentgotthárd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2019. augusztus 1-jén rendkívüli ülést tartott.

 

 

Az orvosi ügyeleti szolgáltatást biztosító Morrow Medical Zrt-vel kötött szolgáltatási szerződés öt év elteltével, 2019. december 31. időponttal lejár. A város vezetése egyetért azzal, hogy a „Hétközi és hétvégi központi orvosi ügyelet ellátása Szentgotthárdon és térségében” tárgyban közbeszerzési eljárást folytassanak le a szolgáltató kiválasztására.

A II. sz. felnőtt fogászati körzet fogorvosa Dr. Bedics Katalin azzal a kéréssel fordult az Önkormányzathoz, hogy a jelenleg már 17 éves fogászati gépet cseréljék le. Az idei költségvetés tervezéskor az igény már ismert volt, egy korábbi döntés alkalmával a Képviselő-testület a fogorvosi berendezés beszerzésének lizingelt változatát támogatta is azzal, hogy ehhez 4 millió Ft-ot a költségvetés tartalék terhére már 2019-ben biztosít. Ezt a döntést módosították most azzal, hogy az idei költségvetés tartaléka terhére biztosítják a teljes adásvétel összegét, azaz mindösszesen (bruttó) 7.494.026,- forintot.

A Vas Megyei Pedagógiai Szakszolgálat kérelmét is támogatták és a helyi feladatellátáshoz helyet biztosítanak a Szentgotthárd, Rákóczi út 5. tetőtér helyiségeiben azzal, hogy a használat során felmerülő rezsiköltségeket a Tankerület viseli és az ingatlan használatáról külön megállapodást kell kötni az ingatlan használójával. Az átalakítási munkálatok elvégzéséhez legfeljebb 3.820.000,- Ft-ot biztosít az Önkormányzat. Fontos, hogy a tetőteret használó szervezetek számára 15.00 óra után továbbra is biztosítva lesznek a helyiségek.             

A Tájidegen – 5. Művészeti Szabadnapok megszervezésének támogatására irányuló kérelmet is kedvezően bírálták el: 300.000,- Ft-tal támogatják a rendezvényt azzal a kiegészítéssel, hogy csak egyeztetést követően kerülhet kihelyezésre és legfeljebb csak a rendezvény ideje alatt lehet a rendezvény helyszínén a tervezett ideiglenes installáció.

A helyi választási bizottságának tagjainak megválasztását követően foglalkoztak a sportcsarnok helyzetével. A Szentgotthárdi Kézilabda Klub tulajdonában álló sportcsarnoképítés befejezése érdekében egyetértettek azzal, hogy az Önkormányzat - az 1004/2019. (I.18.) Korm. határozatban meghatározottak szerint az államtól e célra kapott - 149 millió Ft-ot vissza nem térítendő támogatásként átadjon a Szentgotthárdi Kézilabda Klub számára azzal, hogy azt a Klub kizárólag a szentgotthárdi sportcsarnok befejezéséhez használhatja fel. A támogatás utalásának feltételéül szabták egy olyan támogatási szerződés létrejöttét az Önkormányzat és a Klub között, amely szerint a kivitelezés megvalósítása és a támogatási összeg felhasználása kizárólag mindenre kiterjedő önkormányzati kontroll mellett valósulhat meg úgy, hogy az átutalás ténylegesen a számlák megjelenésének ütemében történik.  

Döntöttek arról is, hogy az önkormányzati erdőterületekről szociális tűzifa kitermelésével megbízott erdőgazdálkodó által a magántulajdonban lévő erdőterületről tévedésből kivágatott fa értékét megtérítik.

Az M8 projekt kiemelt állami beruházás, Szentgotthárd számára nagyon fontos, hogy elkészüljön. A teljes megvalósításhoz több változtatás is szükséges a beruházás előtt kialakított állapotokban – ennek egyik elemét fogadta a Képviselő-testület akkor, amikor hozzájárult az Önkormányzat kizárólagos tulajdonát képező érintett ingatlanrész ideiglenes használatához.

Zárt ülésen folytatódott a munka, a SZET Szentgotthárdi Eszközkezelő és Településfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatói tisztségének ellátásáról valamint az Interaktív Időutazó Múzeum Szentgotthárdon projekt megvalósításához szükséges saját forrás biztosításáról döntöttek.

A képviselő-testületi ülésen megtárgyalt napirendi pontokkal és meghozott döntésekkel kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket a titkarsag@szentgotthard.hu e-mail címen fogadjuk.

Szentgotthárd, 2019. augusztus 07.

 

 

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal