Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Szerelmesek Fesztiválja
Szerelmesek Fesztiválja
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Kaland és Játék
Kaland és Játék
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XII. évfolyam 1. szám
Kiemelt hírek

Rendkívüli ülést tartott a Képviselő-testület

Rendkívüli ülést tartott a Képviselő-testület
2022. január 14. péntek, 12:42

Több téma kapcsán 2022. január 12-én rendkívüli ülést tartott Szentgotthárd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete.

Megjelent az „Élhető települések" elnevezésű pályázati felhívás, amellyel kapcsolatban az elmúlt hetekben intenzív előkészítő munka zajlott az Önkormányzati Hivatalban. Régóta megfogalmazott igény a Szentgotthárd-Rábatótfalu városrészen a kerékpárút- és járda kiépítése, a felhívás keretében pedig lehetőség nyílhat a fejlesztés megvalósítására. Az elképzelések szerint a Hétház utcától egészen a Felsőpatak utcai hídig, kb.1400 méteren épülne meg a gyalog- és kerékpárút, kerékpáros híddal és csapadékvíz elvezetéssel. A pontos műszaki tervek kidolgozására a projekt későbbi fázisában kerül majd sor. A fejlesztés tervezett költségvetése eléri a maximálisan elnyerhető támogatás összegét, vagyis a (bruttó) 600 millió Ft-ot.

Tavaly ősszel kereste meg az Önkormányzatot Szilányi Andor rendező és Rozsnyay Károly line producer azzal, hogy egy hét részes tévéfilmsorozatot szeretnének készíteni Boldog Brenner János életéről „Legyetek szeretettel" címmel. A forgatás jelentős részét az eredeti helyszíneken, Szentgotthárdon és környékén tervezik. A forgatás több hónapon keresztül tart majd idén tavasszal, számos érintett, együttműködő fél és helyszín bevonásával. Annak érdekében, hogy a munkálatok gördülékenyen haladhassanak, az Önkormányzat és a filmet készítő BBJ Film Productions Kft. együttműködési megállapodást kötnek egymással - ennek tervezetét hagyták jóvá most a rendkívüli ülésen.

A harmadik napirendi pont keretében ingatlaneladásról döntött a Képviselő-testület.

A képviselő-testületi ülésen megtárgyalt napirendi pontokkal és meghozott döntésekkel kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket a szep.renata@szentgotthard.hu e-mail címen fogadjuk.

 

 

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal