Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Szerelmesek Fesztiválja
Szerelmesek Fesztiválja
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Kaland és Játék
Kaland és Játék
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Szentgotthárd lap
XI. évfolyam 6. szám
Kiemelt hírek

Szentgotthárd és Lendva belvárosa készült el mézeskalácsból

Szentgotthárd és Lendva belvárosa készült el mézeskalácsból
2019. december 05. csütörtök, 12:26

A MURABA ETT szervezésében Szentgotthárd és Lendva lakosai, munkahelyi közösségei és Kétvölgy Településért Egyesület tagjai határon átnyúló terepasztalt készítettek 37 mézeskalács házikóból.

A MURABA ETT az adventi készülődés jegyében arra kérte a belvárosi üzletvezetőket, iskolákat, civil szervezeteket, városunk munkahelyi közösségeit és baráti köreit, hogy készítsék el kedvenc szentgotthárdi épületeiket mézeskalácsból, melyekből várost építenek és egy Lendvával közös kiállításon mutatják be őket.

A hagyományteremtő szándékkal meghirdetett program célja a városok megépítésén és testvérvárosunk, Lendva megismerésén túl az volt, hogy közelebb hozza egymáshoz a szentgotthárdi közösségeket, s hogy mutassuk meg egymásnak, hogy mi az, amire büszkék vagyunk, s hogy minél többen részesei lehessünk egy karácsony előtti jótékonysági kezdeményezésnek.

November folyamán 17 épület készült el Szentgotthárdról, a Vörösmarty Mihály Gimnázium 9G osztályának tanulói és tanáruk, Molnár Marianna; a Szlovén Köztársaság Főkonzulátusának munkatársai; Szentgotthárdi Nyugdíjas Pedagógusok Egyesülete; Bélus angyalai (Mesics Olivia vezetésével); a Kis Édes cukrászda és kávéház; Sinka Kitti (a Pannon Kapu Kulturális Egyesület megbízásából); a Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal munkatársai; illetve Csalló Adrienn; Dancsecs Domonkos és Molnár Piroska jóvoltából. Kétvölgy Településért Egyesület tagjai pedig szívvel-lélekkel építették kilátójukat, mely így a két terepasztal fölé magasodva viszi Kétvölgy hírét. Bár a feladatot sokan kivitelezhetetlennek gondolták, az elkészült házak bizonyítják, hogy a szentgotthárdiak előtt nincs lehetetlen, még akkor sem, ha először sütnek mézeskalácsot. Lelkesedésükre, kreativitásukra mindannyian büszkék lehetünk.

A két terepasztal nagy sikerrel mutatkozott be Lendván, a szentgotthárdi kiállítás december 14-én 14.00-kor nyitja meg kapuit a Színház aulájában, s december 21-ig látogatható.

A mézes kiállítás és programsorozat megszervezését a Magyar Kormány Bethlen Gábor Alapon keresztül nyújtott támogatása tette lehetővé.

Forrás: MURABA ETT
Képek