Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Szerelmesek Fesztiválja
Szerelmesek Fesztiválja
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Kaland és Játék
Kaland és Játék
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Szentgotthárd lap
XI. évfolyam 5. szám
Kiemelt hírek

Szentgotthárdi sporthírek

Szentgotthárdi sporthírek
2021. március 08. hétfő, 07:59

Húsz gimnazista diák síelhetett február harmadik hetében a Veszprém megyei eplényi sípályán, elindult a tavaszi labdarúgószezon, teke hírek, kézilabda eredmények. A járványügyi intézkedések szigorú betartásával zajlik a sportélet a városban. 

Gimis síelés Eplényben

 

Húsz gimnazista diák síelhetett február harmadik hetében a Veszprém megyei eplényi sípályán. A diákok a Ski43 Program Nonprofit Zrt. közreműködésével vehettek részt a „SKI For Free” országos programján. Az ingyenes program lehetőséget ad minden magyarországi általános iskolásnak, hogy megismerje az eplényi síelést. A program legfontosabb célja, hogy a téli, mozgásszegény időszakban egyedi élményt nyújtva vigye szabad levegőre az általános iskolás diákokat, akik iskolai napokon (hétfőtől–csütörtökig), előre egyeztetett időpontokban vehetnek részt ingyenes sí- és snowboardoktatáson az eplényi Síarénában. Az iskola sikeresen regisztrált és februárban utazhatott a síelni. A gimnazisták két csoportban (kezdők és haladók) vehettek részt a síoktatásban, a szakképzett oktatókat is a program térítésmentesen biztosította hasonlóan a felszereléssel és az ebédcsomaggal együtt. A szervezők nagy figyelmet fordítottak a járványhelyzettel kapcsolatos szabályok betartására. A síelést követően animátorok szórakoztató szabadtéri játékokkal kedveskedtek a szentgotthárdi csoport számára. A két kísérőtanártól Szabóné Budai Tündétől és Pável Tamástól megtudtuk, hogy a gyerekek nagy élménnyel és jókedvvel távoztak a Síarénából és bíznak benne, hogy a gimnázium a következő évben is részt vesz a programban.

 

 

Elindult a tavaszi labdarúgószezon

 

A megyei labdarúgó bajnokság tavaszi küzdelmei is megkezdődtek február első hétvégéjén. A korai kezdés azért indokolt, mivel az MLSZ ragaszkodik ahhoz, hogy a Megyei I. osztályú bajnokság is május 30-ig véget érjen. A járványügyi előírásoknak megfelelően a mérkőzések zárt kapuk között zajlanak. Az első héten a legmagasabb megyei osztályban pótolták az elmaradt mérkőzéseket. A Szentgotthárdi VSE labdarúgói új edzővel Crnko Bogdannal futottak neki a tavaszi fordulóknak. Az új edző komoly mennyiségű szlovén első osztályú mérkőzéssel rendelkezik játékosként, továbbá a legmagasabb edzői képesítést is megszerezte. A szakosztály vezetői és játékosai köszönik a korábbi edző Papp Zoltán munkáját, aki a vírusjárvány okozta nehéz időszakban is, a legjobb tudása szerint biztosította a munkát a szentgotthárdi labdarúgók számára. A csapathoz kapcsolódó hír, hogy jelentősen megerősödött a keret, mivel 6 labdarúgót sikerült igazolni Ausztriából, Szlovéniából és a környező csapatoktól. A vezetők bíznak a tavaszi jobb szereplésben és a középmezőnyhöz való felzárkózásban, további cél még, hogy ezzel a csapattal a következő bajnokságban minél eredményesebben tudjanak majd szerepelni, amelynek alapjait a tavaszi fordulókban szeretnék megalapozni.

A Rábatótfalui SE csapata hosszabban pihenhetett a városi riválisánál, mivel a Megyei II. osztályú bajnokság Déli csoportja csak március első hétvégéjén startol. A csapat a felkészülés alatt heti két edzésen és edzőmérkőzéseken vehetett részt a szentgotthárdi műfüves labdarúgó pályán, így az időjárási viszonytagságoknak a pályával kapcsolatban nem voltak kitéve. A keret összetételében minimális változások voltak, ők is igyekeztek erősíteni a tavaszi folytatásra. A hátralévő fordulók tekintetében szeretnének feljebb lépni a tabellán, és minél több mérkőzést megnyerni.

 

A Megyei III. osztály tavaszi folytatásában a Csörötnek KSK gárdája már nem vesz részt, mivel visszalépett a további folytatástól, így 15 csapattal kezdődött a tavaszi fordulók menetrendje február 20-án. Itt is szükséges volt elmaradt fordulókat pótolni. A csapat keretében minimális változás történt, a gárda az őszi szezonjukat hamar szeretné elfelejteni, mivel nem sok pontot tudtak gyűjteni, a folytatásban bíznak benne, hogy jobb és szervezettebb játékkal sikerült több győzelmet összehozni és eredményesebben szerepelni.

 

Eredmények

Megyei I. o.

Egyházasrádóci SE - Szentgotthárdi VSE 2 - 4

Ifi: 1-3

Szentgotthárdi VSE - CVSE- Vulkán Fürdő 1 - 1

Ifi: 1-1

VÉP VSE - Szentgotthárdi VSE 3 - 0

Ifi: 1-3

Szentgotthárdi VSE - Kőszegi Lóránt FC 2 - 1

Ifi: 3-0

 

Megyei III. o.

Máriaújfalui SE - Futball Klub Szakonyfalu 2-5

Rábagyarmat KSK - Máriaújfalui SE 5 – 0

 

Teke hírek

 

A Szuperligában vitézkedő Szentgotthárdi VSE tekézői is februárban kezdték a tavaszi bajnoki versengést. Ők is elmaradt mérkőzést pótoltak első ízben, a FTC-t fogadták a Városi Sporttelep Tekepályáján, a mérkőzés esélyesének a hazaiak számítottak, amit a pályán is bizonyítottak és simának mondható 6-2-es (3653 : 3530) győzelmet arattak. A folytatásban vendégként hazai pályán szerepeltek, mivel a megyei rivális Csákánydoroszlói TE gárdájával játszottak, akik hazai fordulóikat Szentgotthárdon rendezik. A szentgotthárdiak jó formája ezúttal is megmutatkozott, mivel nagyon magabiztosan 8-0 arányban (3658-3411) győzték le a csákányi együttest. A tavaszi harmadik mérkőzését Ajkán játszotta a csapat és a folytatás sajnos nem sikerült úgy, mint a korábbi hetekben, 6-2-es arányban (3356 : 3253) vereséggel zárták a bajnoki fordulót. Azonban nincs ok a csüggedésre, mivel a Szentgotthárdi VSE gárdája remek idei bajnoki szereplésének köszönhetően a 4. helyen áll a legmagasabb osztályban.

 

Kézilabda eredmények

 

A Szentgotthárdi VSE felnőtt csapatának őszi teljesítménye elmaradt az elvártaktól, tavasszal nem lehet más céljuk, mintsem javítani ezen a teljesítményen és megőrizni az NB II-es tagságot.

Február 6-án Lipóton vendégszerepelt az együttes és a végletekig szoros mérkőzésen sajnos nem sikerült idegenben pontokkal távozni, mivel 28-27-es arányban alulmaradt. Az ifjúsági csapatnak sem sikerült pontot szerezni ők 32-30-as vereséggel távoztak Lipótról.

Február 14-én a Szentgotthárdi csapat Komáromban játszott. Sajnos ezúttal is érvényesült a papírforma és mindkét együttes vereséggel zárta a fordulót. Érdekesség, hogy a hazai csapatban korábbi válogatott játékos is játszott és a hazaiak mindkét mérkőzésen egyértelműen érvényesítették a papírformát.

Felnőtt:

Szentgotthárdi VSE - Komáromi VSE 26:32

Ifjúsági:

Szentgotthárdi VSE - Komáromi VSE 27:43

 

A folyatás (február 27-én) sem ígérkezett könnyű feladatnak, mivel a jó erőkből álló Tarján csapata látogatott Szentgotthárdra. Ezúttal azonban az ifjúsági csapatnak sikerült a bravúr és legyőzték az előzetesen esélyesebbnek tartott vendégcsapatot, a felnőtt gárda sajnos most sem tudott bravúrt hozni.

Ifjúsági: Szentgotthárdi VSE - Tarjáni SE 26:24

Felnőtt: Szentgotthárdi VSE - Tarjáni SE 28:36

 

További eredmények:

U12

Szentgotthárdi VSE - Vonyarcvashegy SE 18:5

Szentgotthárdi VSE - Balatonfüredi KSE 11:23

 

Serdülő

Szentgotthárdi VSE - KK Ajka 39:21

Szentgotthárdi VSE - Komárom VSE 46:2

 

U14

Szentgotthárdi VSE - Csurgói KK 13:29

Szentgotthárdi VSE - Tunsgram SE 14:19

Szentgotthárdi VSE - Celldömölki VSE 19:15

Szentgotthárdi VSE - Éles Kézisuli II. 16:20

 

A kézilabdához kapcsolódó hír, hogy a koronavírus-járvány harmadik hulláma miatt a MKSZ döntést hozott arról, hogy valamennyi, a szövetség szervezésében zajló utánpótlás-bajnokság küzdelmeit felfüggeszti 2021. március 2-15. között.

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Képek