Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 2. szám
Kiemelt hírek

Szerelmesek Fesztiválja 2021

Szerelmesek Fesztiválja 2021
2021. július 08. csütörtök, 14:48

A hosszú bezártság után 2021-ben ismét megrendezték a Szerelmesek Fesztiválját. A Pannon Kapu Kulturális Egyesület válogatott programokat kínált ebben a három napban. A hétvége folyamán nem csak kulturális, zenés és ismeretterjesztő előadások várták az érdeklődőket, hanem bekapcsolódtak a vendéglátóhelyek is. Az éttermekben külön, erre a hétvégre összeállított szerelmes menüket lehetett választani.

Pénteken Macsekné Sipos Anita Lélekmozaik című kiállításának megnyitójával vette kezdetét a programsorozat. A nagykanizsai festőnő színes, vidám, életigenlő képein keresztül vidámságot és jó hangulatot csempészett a színház aulájába. A kiállítás június 19-ig még megtekinthető. Igazi különleges irodalmi performaszot láthattak a színházban, akik megnézték a Pilinszky és én című előadást Törőcsik Franciska és Prieger Zsolt tolmácsolásában.

Az estét a Szentgotthárd Spa és Wellnes fürdőben éjszakai fürdőzés és disco zárta.

Szombaton már visszatérő vendégként üdvözölhettük városunkban Dr. Hevesi Krisztinát, hiszen már több alkalommal hozott ismeretterjesztő előadást hozzánk. 2021-ben a rohamos digitális fejlődés kapcsán: A mobilfüggőség hatási a párkapcsolatokban címmel beszélt a digitális kommunikáció és ismerkedés hátulütőiről és előnyeiről. Délután a Várkerti tónál profi fotósok várták a párokat, családokat és egyedülállókat, akikről képeket készítettek, s azokat azonnal át is adták. A gyerekeknek ugrálóvárak és arcfestési lehetőség is volt. Amíg a színpadon lázas készülődéssel zajlottak a Punnany Massif koncert előkészületei, addig szerelmi jósdában tudhatták meg a párok a jövőjüket. 21 órakor elérkezett a bulizás ideje: a színpadot birtokba vette a zenekar, s fergeteges hangulatú koncertet adtak. Az éjjel ezzel nem érhetett véget, Dj Edo retro hangulatú diszkóval szórakoztatta a fiatalokat egészen hajnalig.

Vasárnap kora délutántól ismét álltak az ugrálóvárak, és sok egyéb játék is várta a családokat. S amikor már csillámtetoválása is volt minden gyerkőcnek, Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar énekelt és táncolt a kicsikkel nagy egyetértésben.

A színházban Kordos Szabolcs író-olvasó találkozóján nem csak a már elkészült könyvekről tudhattak meg érdekességeket a részt vevők, hanem az előkészületekről és könyvek előkészítése során felmerülő titkokról is lehullt a lepel. Bár a következő könyvről nem sikerült kiszedni semmiféle információt, az íróban egy nyitott, közvetlen kedves embert ismerhettünk meg.

A The Anahit saját zenei stílusát pillanatmegörökítő elektronikaként összegzi. Zenéjükben popos, vidám, könnyed befogadható dallamok mellett néhány melankólikusabb nóta is előkerült.

Az idei Szerelmesek Fesztiválját a The Miracles: szerelmes revü show zárta. Vidám ismert dalok mellett változatos képi világot, gyönyörű táncokat láthatott a szentgotthárdi közönség.

Fotó: Kóbor Szonja

Szerző: Kóborné Kocsis Viktória
Forrás: Pannon Kapu Kulturális Egyesület