Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Szerelmesek Fesztiválja
Szerelmesek Fesztiválja
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Kaland és Játék
Kaland és Játék
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Szentgotthárd lap
XI. évfolyam 5. szám
Kiemelt hírek

Szilárd hulladékszállítási rend változásáról – MÓDOSÍTOTT felhívás

Szilárd hulladékszállítási rend változásáról – MÓDOSÍTOTT felhívás
2020. december 23. szerda, 07:17

Tisztelt Szentgotthárdiak!
Néhány napja a 2021. január 01-től érvényes új hulladékszállítási rendről tájékoztattuk Önöket a hulladékszállítást végző STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft felhívása alapján.
A szolgáltató által tervezett új rend olyan mértékig megváltoztatta volna a szolgáltatás eddigi Szentgotthárdon követett rendjét több területen is jelentős visszalépést eredményezve, hogy az Önök tájékoztatásával párhuzamosan tárgyalásokat kezdtünk a szolgáltatóval. Ennek eredménye néhány pont újragondolásáról most már véglegesnek tekinthető. 

Eszerint 2021. január 01-től: 

1.) Társasházas övezetben NEM változik a hulladékszállítási rend:

 

- Kommunális (vegyes, fekete kukás) hulladék gyűjtés: Heti egy alkalommal

- Szelektív (sárga zsákos, vagy sárga fedelű kukás) gyűjtés: Heti egy alkalommal

 

2.) Családi házas övezetben:

 

- Kommunális (vegyes, fekete kukás) hulladék gyűjtés: Az eddigi kétheti alkalomról heti egy alkalomra változik

- Szelektív (sárga zsákos, vagy sárga fedelű kukás) gyűjtés: Az eddigi kétheti alkalomról havi egy alkalomra változik, ilyenkor több sárga zsákot is ki lehet helyezni.

- Zöldhulladék gyűjtése: A biológialilag lebomló hulladék heti egy alkalommal történő gyűjtése (barna kukás gyűjtés) helyett egységesen kerti zöldhulladék gyűjtést vezetnek be áprilistól – novemberig kétheti, decembertől – márciusig pedig havi egy alkalommal. A zöldhulladék az ingatlanokon lévő volt biohulladékgyűjtőbe (barna kukába) továbbra is kihelyezhető!

 

A lakosság által fizetett közszolgáltatási díjak NEM változnak! Díjmódosítást a megrendelt edény űrmértékének változása okozhat.

 

3.) További információk a Zöldhulladék-gyűjtésről:

 

Áprilistól - novemberig kétheti alkalommal, decembertől – februárig pedig havi egy alkalommal előre meghirdetett időpontban (amit egy hulladék naptár határoz meg) házhoz menő rendszerben az ingatlanok elé kihelyezett volt bio hulladékgyűjtőket (barna kukákat) ürítik, illetve elszállítják az STKH feliratos zöldhulladékgyűjtő zsákokat. A zöldhulladékgyűjtés során a fák, bokrok nyesedékeit, lenyírt füvet, lehullott falevelet lehet a kukába elhelyezni, vagy a zsákba betenni. Az ilyenkor kihelyezhető zsákok száma nincsen meghatározva vagy behatárolva. A Közszolgáltató folyamatos ellenőrizni fogja, hogy a barna kukába, illetve a zöldhulladékgyűjtő zsákba valóban zöldhulladék (lenyírt fű, lehullott falevél, fák, bokrok nyesedékei) kerül, amennyiben kommunális vegyes hulladékot is találnak a barna kukában, vagy a zöldhulladékgyűjtő zsákban, akkor azt vegyes hulladékként, pótürítési díj ellenében szállítják csak el.

Felhívjuk továbbá a figyelmüket, hogy a családi házas övezetben a kerti hulladék megsemmisítése elsősorban házi komposztálással történhet. Javasoljuk ennek bevezetését azoknál a házaknál is, ahol ezt eddig nem tették meg. Ezzel érhető el, hogy ne kelljen annyi zöldhulladékgyűjtő zsák vásárlására pénzt költeni.

 

4.) A zöldhulladék gyűjtő zsákról:

A zöldhulladékgyűjtő zsák egy külön erre a célra szolgáló műanyag zsák STKH felirattal. A zöldhulladékgyűjtő zsákot mindenkinek magának kell beszerezni (megvásárolni) 220,- Ft/db áron a Vastherm Bt. üzletében (régi vas-műszaki bolt, Szentgotthárd, Széll Kálmán tér 14. szám alatt). Más zsákban kihelyezett hulladékot a szolgáltató nem szállítja el.

 

5.) Karácsonyfák gyűjtéséről: A korábban közzétett felhívás a karácsonyfák összegyűjtését is szabályozta, 2021-től ennek rendszere nem változik, az eddigi rendszer marad.

 

6.) A normál nyomtávú és össztömegű hulladékgyűjtő tehergépkocsival meg nem közelíthető utcákban a vegyes- és a szelektív hulladékgyűjtés rendszere az eddigi gyakorlat szerint folytatódik.

 

7.) Az Ipari Parkban lévő zöldudvar (hulladékgyűjtő udvar) nyitva tartása is bővül. A hétköznapokon kívül (kedd, illetve csütörtök) 2021. január 01-től a mostani havi egy szombati nap helyett, havi két szombati napon lesz nyitva a hulladékudvar (hónap 1. és 3. szombatja).

 

A 2021. január 01-től érvényes új hulladék szállítási időpontokról a szolgáltató hamarosan a honlapján (stkh.hu) egy hulladék naptárt jelentet meg, amelyről az önkormányzat is tájékoztatni fogja a lakosságot.

 

Együttműködésüket előre is köszönjük!

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal