Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 6. szám
Kiemelt hírek

SZÍNHÁZAT MINDENKINEK – Kiss Mari kezdeményezése mellé beállt a szombathelyi és a szentgotthárdi polgármester is

SZÍNHÁZAT MINDENKINEK  – Kiss Mari kezdeményezése mellé beállt a szombathelyi és a szentgotthárdi polgármester is
2023. szeptember 04. hétfő, 09:00

Szabad színházbérletek adományozását kezdeményezte Kiss Mari, Jászai Mari-díjas színművésznő júniusban, amikor a szombathelyi Weöres Sándor Színház örökös tagja elismerést kapta. A felhíváshoz csatlakozott Huszár Gábor Szentgotthárd polgármestere is. Augusztus 30-án Szombathelyen a Weöres Sándor Színházban tartott sajtótájékoztatón a kultúrát támogató kezdemény részletei is kiderültek.

Szabó Tibor a Weöres Sándor Színház igazgatója, Huszár Gábor Szentgotthárd, dr. Nemény András Szombathely polgármestere és Szenkovits Péter újságíró a kezdeményezés „társötletgazdája” vett részt a sajtótájékoztatón.

Szabó Tibor a színház igazgatója bevezetőként elmondta, az akció célja, hogy saját példával elöl járva, olyan emberek is eljuthatnának a színházba, akik valamiért ezt nem engedhetik meg maguknak. A felhíváshoz már két polgármester is csatlakozott, jó lenne, ha szélesebb körben ismertté válna ez a nemes gesztus. Kiss Mari színművésznő visszatért az előzményekre, az év elejére, amikor riportot készített vele Szenkovits Péter és az akkori beszélgetésen vetődött fel az ötlet, hiszen a Covid-járvány és a gazdasági válság a színházakban is erősen éreztették a hatásukat. A Weöres Színház örökös tagjaként szívén viseli a színház és a város sorsát is. „Szombathelynek, ennek a bűbájos városnak remek színháza van, amely az idén például négy kategóriában gyűjtött be jelölést a színikritikusok díjára” – ezért is szeretne buzdítani mindenkit, ajánljon föl színházbérletet iskoláknak, intézményeknek. Ő maga két szabadbérletet vásárol erre a célra.

Szenkovits Péter azt hangsúlyozta, az ötlet Kiss Marié, ő csak közvetítő. Töröcsik Mari 1991-es nyilatkozatát idézte, amit a színészkamara nevében tett: „A legnehezebb időkben van a legnagyobb szükség a kultúrára.”

Huszár Gábor polgármester elárulta, ő itt volt júniusban a Színházban, amikor Kiss Mari örökös tag lett és azonnal igent mondott a kezdeményezésre. A vármegye kisebb településeinek is érdeke, hogy a székhely, Szombathely prosperáljon, hiszen az húzza magával a régiót. Szentgotthárd civil szervezeteinek bevonásával kapcsolódhat a szabad bérletvásárlási akcióhoz, mert bízik abban, hogy a „szentgotthárdi színházlátogatók lelkületükkel húzzák majd barátaikat a helyi előadásokra is”. A sajtótájékoztatón a polgármester a Pannon Kapu Kulturális Egyesületet nevezte meg, munkatársaik továbbítják majd a felajánlott bérleteket.

Dr. Nemény András, Szombathely polgármestere a fenntartó képviseletében és színházrajongóként is kifejtette, örül a kezdeményezésnek, hiszen kettős szorításban – infláció, energiaválság – működik a város és a színház is. Reméli cégvezetők, magánemberek, intézményvezetők is csatlakoznak és vásárolnak WSZSZ-szabadbérletet.

A kezdeményezés kapcsán nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy minden e célból megvásárolt bérlet a színház működését is támogatja!

A támogató évadbérlet hat előadást tartalmaz és egész évadra szól. Ára 17.000,- Ft, közvetlenül a Weöres Sándor Színház Közönségszolgálati- és Jegypénztárában vásárolható meg. Kapcsolat:

- iroda: Szombathely, Király u. 11.

- tel.: +36 94 318 738

- e-mail: jegy@wssz.hu

Fotócredit: Weöres Sándor Színház/ Mészáros Zsolt

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Képek