Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Szerelmesek Fesztiválja
Szerelmesek Fesztiválja
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Kaland és Játék
Kaland és Játék
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Szentgotthárd lap
XI. évfolyam 6. szám
Kiemelt hírek

Tájékoztató az újabb változásokról

Tájékoztató az újabb változásokról
2020. március 14. szombat, 20:04

Tisztelt Szentgotthárdiak!

A Kormány által kihirdetett veszélyhelyzettel és az ezzel kapcsolatban megjelent Korm. rendeletekkel összefüggésben városunkban is folyamatosan történnek változások. További intézkedésekig az alábbiakról tájékoztatjuk Önöket:

 

 

Miniszterelnök Úr tegnap esti bejelentése és az azóta megjelent – a köznevelési és szakképzési intézményekben új munkarend bevezetéséről szóló – 1102/2020. (III. 14.) Korm. határozat alapján 2020. március 16-tól, azaz hétfőtől a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket, és új oktatási, tantermen kívüli digitális munkarend lép életbe. (A szülők igényei alapján, indokolt esetben a területileg illetékes tankerületi központ, szakképző intézmény esetében a területileg illetékes szakképzési centrum munkanapokon megszervezi a gyermekek, tanulók napközbeni kiscsoportos felügyeletét.) Ennek értelmében a tanulók nem mehetnek az iskolába és ez – a kapott központi tájékoztatás alapján – az oktatási intézményben történő étkeztetésre is vonatkozik: a gyermekek étkeztetése nem történhet az oktatási-nevelési épületekben.

A helyi közétkeztetés keretében biztosított meleg étkeztetés ennek megfelelően a 2020. március 17-i, keddi naptól úgy történik Szentgotthárdon, hogy aki igényli az ellátást, éthordóval viheti el az ebédet a Széchenyi István Általános Iskola konyhájáról, 11.00 – 14.00 óra között.

2020. március 16-án, hétfőn, még ebédelhetnek a tanulók a Széchenyi Iskola konyháján, de az éthordóval történő elvitel is lehetséges már ezen a napon (11.00 és 14.00 óra között), illetve kifejezetten kérjük, hogy inkább ez utóbbi módot válasszák már 16-án, hétfőn is.

Kérjük továbbá azokat a szülőket, akik nem igénylik az ellátást a megváltozott munkarendben, a megszokott eljárás szerint és csatornákon, közvetlenül mondják le azt.

Szentgotthárd Város Önkormányzatának polgármestere a szentgotthárdi Játékvár Óvoda és a Tótágas Bölcsőde vonatkozásában rendkívüli szünetet rendel el 2020. március 17-től. Arra kérjük az érintett szülőket, hogy 2020. március 16-án (hétfőn) is már csak azokat a gyermekeket vigyék a szentgotthárdi óvodába és bölcsődébe, akikről aznap másképpen nem tudnak gondoskodni. Hiányzásuk természetesen nem minősül a zárvatartás időtartama alatt igazolatlannak. Csak kivételesen és nagyon indokolt esetben, amikor a gyermek elhelyezésére nincs másképpen mód, kiscsoportos gyermekmegőrzést biztosít az óvoda és a bölcsőde.

A meleg étkezés ezekben az intézményekben is – hasonlóan az oktatási intézményekéhez – a fenti módon, azaz éthordóval történő elvitel formájában biztosított március 17-től, keddtől, minden munkanap 11.00 – és 14.00 óra között, a Széchenyi iskola konyhájáról. (Az éthordós elvitelre természetesen már március 16-án, hétfőn is lehetőség van 11.00 – 14.00 óra között.)

Arra kérjük itt is a szülőket, hogy aki nem igényli gyermekének az ebédet, a megszokott eljárás szerint és helyen, közvetlenül mondja le azt.

A Móra Ferenc Városi Könyvtár és a Pável Ágoston Múzeum 2020. március 16-tól, azaz hétfőtől határozatlan ideig zárva tart.

A Városi Gondozási Központ is korlátozza a nyitvatartását, 2020. március 17. naptól, keddtől a nappali idősek klubja szolgáltatásai szünetelnek. Az étkezés itt is elsősorban elvitel formájában biztosított a továbbiakban. Azon időseknek, akiknek nehézséget okoz az étel elszállítása, az intézmény – kérésre – kiszállítja.  

A Család- és Gyermekjóléti Központ intézkedési tervet készített, amely elérhető a honlapjukon is, de rendszeresen tájékoztatják a szolgáltatást igénybe vevőket a fejleményekről.

A Csákányi László Filmszínház és a St. Gotthard Spa & Wellness fürdő is zárva tart, illetve a helyi sportcsarnokokban és a tekepályán sem tartható meg semmilyen rendezvény, sportesemény.

A Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatalban 2020. március 16. hétfőtől visszavonásig rövidített ügyfélfogadás lesz:

Hétfő: 8.00 – 10.00

Kedd: 13.00 – 14.30

Szerda: 8.00 – 10.00

Csütörtök: Nincs ügyfélfogadás.

Péntek: 8.00 – 10.00

A fent jelzett ügyfélfogadási időn kívül a hivatalban csak a dolgozók tartózkodhatnak, a bejárati ajtó zárva lesz.

Az emberi erőforrások minisztere 10/2020. (III. 14.) EMMI rendelete alapján a veszélyhelyzet időtartama alatt fogorvosi alapellátás keretében csak sürgősségi ellátás nyújtható a továbbiakban.

A hatósági házi karanténban tartózkodók ellátásával kapcsolatban azt kérjük, hogy azok a személyek, akik hatósági házi karanténba kerülnek Szentgotthárdon és ellátásukat hozzátartozóik segítségével vagy más módon nem tudják megoldani, jelezzék nekünk a +36-94-553-019-es telefonszámon.

Annak érdekében, hogy a koronavírus terjedését lassítsuk, összefogásra és felelősségteljes magatartásra van szükségünk a fentieken túlmenően is. Fontos, hogy aki teheti, maradjon otthon, járjon minél kevesebbet közösségbe. Az élet természetesen nem állhat meg, így sokunknak a helyzettől függetlenül mozognunk kell, el kell mennünk a munkahelyünkre, vásárolni, vagy éppen a patikába. Fontos, hogy ilyenkor tartsuk be az ajánlásokat és fokozottan figyeljünk egymásra! Tartsunk megfelelő távolságot egymástól a boltokban, használjunk zsebkendőt, hazaérkezéskor azonnal mossunk kezet, vagy használjunk kézfertőtlenítőt. A gyerekekre most még fokozottabban kell figyelnünk, lehetőleg ne menjenek más településen sem moziba, plázába, nagyobb közösségekbe. Felnőttként nekünk kell példát mutatunk, fegyelmezetten, felelősségteljesen viselkednünk. Kérjük Önöket, hogy a pánikot kerülve, de a helyzetet a megfelelő módon és higgadtsággal kezeljék.

Változások napról napra történhetnek, ezért kérjük, figyeljék a tájékoztatásokat.

Szentgotthárd, 2020. március 14.

 

Huszár Gábor
polgármester

és

Dr. Dancsecs Zsolt
jegyző

 

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal