Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Szerelmesek Fesztiválja
Szerelmesek Fesztiválja
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Kaland és Játék
Kaland és Játék
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Szentgotthárd lap
XI. évfolyam 6. szám
Kiemelt hírek

Tanácskoztak a térség polgármesterei

Tanácskoztak a térség polgármesterei
2019. szeptember 23. hétfő, 10:05

A térség polgármestereiből álló Szentgotthárd és Térsége Önkormányzati Társulás szeptember 19-én tartotta soron következő ülését.

Napirendre került a Társulás 2019. évi költségvetésének I. félévi teljesítéséről szóló beszámoló: megállapították, hogy a 629 millió forintos éves költségvetés alakulása a tervezetteknek megfelelően, időarányosan teljesült. Módosították a Társulás 2019. évi költségvetési határozatát, illetve megtárgyalták a Társulás által fenntartott, személyes gondoskodást nyújtó intézmények munkájáról, feladatairól szóló tájékoztatót is. A Városi Gondozási Központ, a Család- és Gyermekjóléti Központ, valamint a Szentgotthárd és Kistérsége Egyesített Óvodák és Bölcsőde Tótágas Bölcsődéje lát el ilyen feladatot a térségben, mindhárom intézmény fenntartója a Társulás, működési területük is a szentgotthárdi kistérség. Az éves munkáról szóló részletes beszámolójukat elfogadták a tagok.

 

Ezt követően jóváhagyták a Városi Gondozási Központ megüresedő álláshely betöltés iránti kérelmét, majd a Szentgotthárd és Kistérsége Egyesített Óvodák és Bölcsőde (SZEOB) éves beszámolóját tárgyalták. A nemzeti köznevelésről szóló törvényben foglaltak alapján a fenntartó tanévenként egy alkalommal felkéri az intézményvezetőt az intézmény tevékenységéről szóló átfogó beszámolót készítésére: az ennek megfelelően elkészített anyag részletes, alaposan kidolgozott és minőségi munkavégzésről adott számot. Legfontosabb változás volt az intézmény életében, hogy egy sikeres pályázati projekt keretében az óvoda tornaszobával és közösségi helyiséggel bővült. Az intézmény munkaerő ellátottságával kapcsolatban sajnos a szakemberhiány a jellemző a továbbiakban is, várhatóan a következő évek legnagyobb megoldandó problémája is ez lesz. A Társulási Tanács egybehangzó módon elfogadta a beszámolót.

 

A SZEOB alapító okiratának módosítása után a szentgotthárdi bölcsőde bővítésére, fejlesztésére benyújtandó pályázattal foglalkoztak: a Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése című, TOP.1.4.1-19 kódszámú pályázati felhívás kapcsán előkészített pályázati projekttervet jóváhagyták, amely új férőhelyek kialakítását célozza a bölcsődében. Az új csoportszobát a most tornaszobaként használt csoportszobában tervezik létrehozni. Az új tornaszoba kialakítása hozzáépítéssel történne, az épület nyugati irányú bővítésével: itt tornaszoba, játéktároló, sószoba kapna helyet. Mindezeken túl babakocsi és gyermek kerékpár tároló, a játszóudvari bejáratnál gyermek WC és kézmosó, illetve egy tárgyaló helyiség kialakítása is megvalósulna. Árnyékolókat is szerelnének a csoportszobák ablakaira, tűzjelző rendszert is kiépítenének, a játszóudvar fejlesztésén túl pedig egészen a főbejáratig térkövezést terveznek. A meglévő gépkocsi parkolóhelyek bővítése is szerepel a projektben: 14 db új férőhellyel terveznek a főbejárati kapun belül. A pályázat benyújtását támogatta a fenntartó Társulási Tanács.

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal