Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Szerelmesek Fesztiválja
Szerelmesek Fesztiválja
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Kaland és Játék
Kaland és Játék
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Szentgotthárd lap
XI. évfolyam 6. szám
Kiemelt hírek

Újabb fejlesztés valósulhat meg Máriaújfaluban

Újabb fejlesztés valósulhat meg Máriaújfaluban
2021. május 03. hétfő, 20:17

A Máriaújfaluért Egyesület – a Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal szakmai közreműködésével – a Városi Civil Alap felhívására pályázatot nyújtott be a városrészi kultúrház homlokzati hőszigetelésének kivitelezésére. Ezzel Máriaújfalu közösségi tere tovább szépülhet.

Szentgotthárd Város Önkormányzata az elmúlt öt évben több ütemben újította fel a máriaújfalui közösségi épületet. Az I. ütem 2016-ban zajlott, megvalósult a déli homlokzat nyílászáróinak cseréje, bejárati lépcső és rámpa építése, akadálymentes illemhely kialakítása, valamint egyedi szennyvízgyűjtő tartály telepítése. 2017-ben a II. ütem keretében a művelődési ház tető- és födémszerkezet felújítási munkálatai történtek meg, majd a következő években belülről is megújult az épület. Megvalósult a nagyterem és a hozzá kapcsolódó előtér teljes felújítása, illetve klubszoba helyiség kialakítása, a teljes épületben pedig radiátoros központi fűtés kiépítésére is sor került.
A felújítás utolsó szakaszát az idei évre ütemezte az önkormányzat, a költségvetésben bruttó 14,5 millió forintot különítettek el az épület homlokzati hőszigetelésére, illetve nyílászárók cseréjére, valamint a Máriaújfaluért Egyesület közreműködésével és támogatásával a végleges belső átalakítások részét képező színpadi öltözői vizesblokk és teakonyha belső kialakítására.
A Városi Civil Alap felhívására a Máriaújfaluért Egyesület nyújtott be pályázatot, amelynek szakmai összeállításáról a Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal illetékes munkatársa gondoskodott. A tervezett munkálatok összege 10.922.359,- Ft, a 100%-os támogatási intenzitású pályázaton elnyerhető összeg 8.000.000,- Ft. Sikeres pályázat esetén a különbözetet Szentgotthárd Város Önkormányzata biztosítja.
Annak érdekében, hogy a munkálatok minél előbb megkezdődhessenek, az önkormányzat a felújításhoz szükséges összeget előfinanszírozza, tekintettel arra, hogy az épület homlokzati hőszigetelése elengedhetetlen.

A felújításoknak köszönhetően a városrész lakói méltó környezetben rendezhetik majd meg kulturális és közösségi programjaikat.

További információ:
Dr. Dobos Adrienn
Tel: +36-94-553-074
E-mail: palyazat@szentgotthard.hu

 

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal