Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 6. szám
Városunk

Sport

Szentgotthárdon számos sportegyesület működik, amelyekről lentebb olvashatnak.

2015-ben elkészült a szentgotthárdi műfüves labdarúgó pálya, amelyet térítés ellenében igénybe vehetnek a csapatok, egyesületek. Ennek részleteiről ide kattintva tájékozódhatnak.

Tekepálya bérlés

Teljesen megújult környezetben várja a tekézni vágyókat a Városi Sporttelep Tekepályája.
A pálya bérléséhez előzetes egyeztetés szükséges: Tróbert József: +36 30 4960362, bérleti díj: 2000 Ft / óra / sáv. Igény szerint büfé is biztosított! Az üzemeltető Szentgotthárdi VSE, várja minden tekézni vágyó régi és új vendéget!

Leung ting wing tsun kung fu egyesület

Leung ting wing tsun kung fu egyesület

A küzdősportok egyik másik ágának is hódolhatnak a kung fu sport szerelmesei. Az egyesület lehetőséget biztosít egy eredeti, ősi kínai harcművészet gyakorlására, fizikai és szellemi fejlődésre, valamint kiválóan segít önfegyelmet tanulni.

Máriaújfalu SE – labdarúgás

Máriaújfalu SE – labdarúgás

A csapat jelenleg a megyei III. osztályban szerepel. Elsődleges céljuk a városrész labdarúgást szerető lakói számára a sportolási lehetőség biztosítása, illetve az ott lakók szórakozási lehetőségének biztosítása.

 

Rábatótfalu SE – labdarúgás

Rábatótfalu SE – labdarúgás

A rábatótfalui sportegyesületet 1935-ben alapították Rábatótfalui KSK néven, ami 1989-ben változott Rábatótfalui SE –re. Az egyesületnél mindig is kiemelt szerepet kapott az utánpótlás nevelés, akik nagyon sok jó helyezéssel hálálták meg a gondoskodást.

 

Skorpió Kick-Box SE

Skorpió Kick-Box SE

A Skorpió Sportegyesületet Takács Tibor (1. Dan) vezetőedző alapította Szombathelyen, 2000 szeptemberében. Hamarosan Szentgotthárdon is megkezdődtek az edzések és ma már a szentgotthárdi csapat képezi az egyesület gerincét. A két szakosztályban 40-45 fiatal és 10 -15 felnőtt edz rendszeresen.

 

Synergy Fittness Szentgotthárd SE – futóegyesület

Synergy Fittness Szentgotthárd SE – futóegyesület

Az egyesület 2011-ben alakult, elsődleges célja versenyzési lehetőség biztosítása az országos versenyeken illetve komoly nemzetközi futóeseményeken.

Az egyesület legsikeresebb tagja Koszár Zsolt akinek célja a 2016-os olimpiára való kijutás.

 

Szentgotthárd VSE

Szentgotthárd VSE

A Szentgotthárd VSE 1902-ben alakult, és jelenleg már 6 szakosztállyal működik. Az egyesület várja azokat, akik szervezett kereteken belül szeretnének sportolni a különböző szabadidős sportágakban. Céljuk a város és környékbeli emberek számára a változatos sportolási és szórakozási lehetőség biztosítása. Az egyesület központja a Szentgotthárdi Sporttelep, ahol megfelelő körülmények között sportolhatnak, és versenyezhetnek az egyesület tagjai. Ez a bázis folyamatosan fejlődik, az egyesület nyitott minden olyan új sportág iránt, amelyre igény mutatkozik a városban és a kistérségben.

Szentgotthárd-Alsószölnök Sport és Turisztikai Egyesület - sakk

Szentgotthárd-Alsószölnök Sport és Turisztikai Egyesület - sakk

A legmagasabban jegyzett egyesületek közé tartozik a sakk egyesület. Napjainkban az NB I/B-s bajnokságban sakkoznak. Az egyesület jó példája a magyar-szlovén barátságnak, mivel a versenyzők között szlovén sakkozók is vannak.

 

Szentgotthárdi Kerékpáros Egylet 1896

Szentgotthárdi Kerékpáros Egylet 1896

Hivatalos keretek között 2008-tól működik az egyesület. Komoly, hosszabb, rövidebb túrákat is szerveznek, nemcsak Szentgotthárdon és környékén, hanem a Dunántúlon, Ausztriában, Szlovéniában és Szlovákiában is. A rendezvényeken nemcsak az egyesületi tagok, hanem bármely érdeklődő részt vehet. Tagjaik között a tizenévesek és a nyugdíjasok is képviseltetik magukat.

 

Szentgotthárdi KK – kézilabda

Szentgotthárdi KK – kézilabda

A Szentgotthárdi KK több évtizedes múltra visszatekintő kézilabda egyesület. Korábban elsősorban a férfi vonalban szerepeltetett csapatokat felnőtt és utánpótlás szinten.

Az utóbbi években nagy átalakuláson ment keresztül a csapat. A 2020/2021-es bajnokságban leginkább a női utánpótlás-nevelésre tette át az egyesület a hangsúlyt. Jelenleg U14-es és U11-es csapatot versenyeztet. Az egyesület szándéka, hogy nagyobb figyelmet fordít a térség lány utánpótlás-nevelésre és szeretné hatékonyabban bevonni a környékbeli iskolák tehetséges és sportolni vágyó gyerekeit.
Szentgotthárdi Sportbarátok egyesülete

Szentgotthárdi Sportbarátok egyesülete

 

Az 1990-es évek első felében alakult meg a szabadidősport egyesület, amelynek legfontosabb céljai a sportolási, rekreációs és szabadidős tevékenységek biztosítása a helyi lakosság számára. Az utóbbi években az általuk szervezett legnagyobb rendezvények az Arany kupa kézilabda torna, Oldal József Emléktorna (kézilabda) és a Szentgotthárdi Csatafutás Emlékfutás. A futóverseny alapvetően szabadidős tömegsport rendezvény, amelynek egyik fókuszcsoportját a gyermekek - óvodáskortól középiskolás illetve a hobbiversenyzők alkotják.