Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 4. szám
Városunk

Szentgotthárdi KK – kézilabda

A Szentgotthárdi KK több évtizedes múltra visszatekintő kézilabda egyesület. Korábban elsősorban a férfi vonalban szerepeltetett csapatokat felnőtt és utánpótlás szinten.

Az utóbbi években nagy átalakuláson ment keresztül a csapat. A 2020/2021-es bajnokságban leginkább a női utánpótlás-nevelésre tette át az egyesület a hangsúlyt. Jelenleg U14-es és U11-es csapatot versenyeztet. Az egyesület szándéka, hogy nagyobb figyelmet fordít a térség lány utánpótlás-nevelésre és szeretné hatékonyabban bevonni a környékbeli iskolák tehetséges és sportolni vágyó gyerekeit.

A Szentgotthárdi Sporttelepen a Szentgotthárdi Kézilabda Klub 2012-ben TAO támogatás felhasználásával egy sportcsarnok építésébe kezdett, amelynek munkálatai - többéves kihagyást követően - 2020-ban folytatódtak.  A tervek szerint hamarosan teljesen elkészül a csarnok, így a közeljövőben megfelelő sportolási lehetőséget biztosíthat majd a helyi sportolók, iskolák számára és egyéb rendezvényeknek is ideális helyszínül szolgálhat. A sportcsarnok léte önmagában is nagyon fontos Szentgotthárd sportéletében.
A létesítménynek három szintje van (pinceszint, földszint, emelet). A pinceszint helyiségei: fitneszterem, konditerem, szauna, öltözők, közlekedők, vizesblokkok, szertár, karbantartók helyisége, küzdőtér. A földszint helyiségei: előcsarnok, büfé, takarító szertár, ruhatár, elektromos kapcsoló, közlekedő, vizesblokkok, lelátó. Az emelet helyiségei: klubhelyiség, teakonyha, iroda, közlekedő, vizesblokk, gépészet, kazánház. A létesítmény alapterülete: 2577,09 m2. Az előzetes elképzelések alapján az épület egy multifunkcionális csarnok szerepét tölti majd be városunkban, sportolásra és különböző rendezvények lebonyolítására egyaránt alkalmas lesz.
A 40×20 méteres pálya mellett 481 db ülőhely biztosítja a nézők kényelmét. A pálya alkalmas kézilabda, teremfoci, röplabda, futsal, valamint kosárlabda mérkőzések lebonyolítására. A küzdőtér mérete és kialakítása miatt lehetőség van a teremben küzdősportok, táncversenyek, és nagy létszámú értekezletek megtartására is. A sportrendezvények mellett bálok, koncertek, zenés táncos estek, színházi előadások helyszíne is lehet. 

Elnök: Soltész Róbert

Telefon: +36 30 2675802

Sportcsarnok címe: 9970 Szentgotthárd Kossuth L. u. 57.