Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 6. szám
Városunk

Walldürn - Németország

Walldürn - Németország

A város 12.000 lakosú, az Odenwald középhegységben található, híres zarándok- és pihenőhely a régióban. Mivel közel fekszik több nagyvároshoz, mint Frankfurt, Würzburg, Heidelberg és Heilbronn, autóval, vonattal és repülőgéppel egyaránt könnyen megközelíthető.

Turizmus
Walldürn Németország harmadik legjelentősebb zarándokhelye, a város Bazilikája a Rajna-Majna térség legszebb barokk épületeinek egyike, évente 150.000 zarándok keresi fel.
A belváros képét a kanyargós utcácskák és a favázas falú házak sokasága határozza meg, melyekben különféle üzletek, éttermek, kávéházak, szállodák találhatók. Itt található Németország legrégebbi városháza, amely a mai napig a polgármester székhelyéül szolgál.
A város a szabadidős tevékenységek széles körét kínálja, mint a tenisz, úszás, postakocsikázás, túrázás, kerékpározás, de van a közelben egy 27 lyukú golfpálya és egy „Forest Jump” nevű drótkötélpálya is. A város területén több kerékpárútvonal találkozik. Walldürn az UNESCO Bergstrasse/Odenwald Geopark része.

 

Kultúra
Walldürn sokrétű és változatos kulturális programkínálattal rendelkezik. Rendszeresek a színházi előadások, szabadtéri előadások, felolvasóestek, kabarék, koncertek stb. A város „Reil’sches Haus” nevű kiállítótermében világhírű művészek alkotásait mutatják be, 2001-ben Marc Chagall, 2002-ben Salvador Dali, 2003-ban Pablo Picasso, 2004-ben Joan Miró, 2005-ben pedig Henri Matisse alkotásaiban gyönyörködhetett a közönség. Ezen kívül számos múzeum található a városban - a legjelentősebb az Odenwaldi Szabadtéri Múzeum - amelyek betekintést nyújtanak a régi idők művészetébe, emellett modern, kortárs művészek alkotásait is bemutatják.

 

Gazdaság
Walldürn a térség jelentős gazdasági központja. Itt telepedett le többek között a Braun cég, mely az 1950-es évek óta itt működteti borotvagyártó üzemét. A város ideális feltételeket nyújt további cégek letelepedéséhez, ipari parkjában elegendő hely áll azonnal rendelkezésre és rendelkezik a szükséges infrastruktúrával is. A 27-es és 47-es főútvonalak érintik a várost, melyeken keresztül összeköttetésben áll a frankfurti ill. a heilbronn/stuttgarti autópályákkal, ezen kívül vasúti és légi közlekedéssel is megközelíthető. Megfelelő képzési lehetőségek, aktív egyesületi élet, különösen kedvező telekárak és vállalatbarát közigazgatás áll a cégek rendelkezésére.

Honlap: http://www.wallduern.de